11de Bataljon Genie traint samen met politie en brandweer in Deinze – Donza Response

Van 26 tot 30 november zal het 11e Bataljon Genie zich ontplooien in en rond de stad Deinze voor een intensieve, grootschalige training in hulp aan de natie. Zo zullen ze oefenen op overstromingen, een vliegtuigcrash en andere mogelijke gesimuleerde rampen.

fototom.be

Het Bataljon doet dit in samenwerking met de Civiele Bescherming, de lokale politie, brandweer, het Rode Kruis en de medische en lucht-component van Defensie. De Brielpoortparking zal gedurende deze oefenweek niet beschikbaar zijn. Op de marktdag van woensdag 28 november worden er shuttlebussen van Defensie voorzien vanaf de parking van SK Deinze aan de Stadionlaan richting Kongoplein en Leiespiegel. Op donderdag 29 november kan er vanaf 16 u. niet geparkeerd worden op de RAC-parking tegenover Leiespiegel.

Dit doen ze echter niet alleen. Ook de Civiele Bescherming, de lokale politie, brandweer en het Rode Kruis staan klaar om te interveniëren, net als de medische en lucht-component van Defensie.

De Brielpoort parking wordt o.a. gebruikt om een noodbrug op te bouwen, militaire voertuigen te stallen, parking voor figuranten van de oefening, … .

Op donderdag 29 november kan er vanaf 16 u. niet geparkeerd worden op de RAC-parking tegenover dienstencentrum Leiespiegel.

Foto’s: http://www.fototom.be/

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...