Filliers Distillery brengt nieuwe batch Sunken Still Belgian Rye Whisky op de markt

VAN DE TWEEDE LANCERING ZIJN 6000 FLESSEN VERKRIJGBAAR

Na de succesvolle lancering van ’s werelds eerste Belgische rogge whisky twee jaar geleden, komt Filliers Distillery nu met een tweede batch Sunken Still Belgian Rye Whisky. De Sunken Still wordt gemaakt van 100% rogge, gedistilleerd in de koperen stookketels van Filliers en kreeg drie jaar de tijd om te rijpen op nieuwe bourbonvaten van Amerikaanse eik. Het resultaat is een echte Belgische whisky met een zachte smaak én een uniek verhaal.

Eerbetoon aan de medewerkers van Filliers Distillery

Niet alleen de smaak van de Sunken Still 3YO is uniek, maar ook het verhaal dat achter deze eerste Belgische rogge whisky schuilt, is minstens even bijzonder. De Sunken Still is een eerbetoon aan de dappere medewerkers van Filliers Distillery die de stookketel tijdens de Eerste Wereldoorlog lieten zinken in de nabijgelegen rivier Rekkelinge. Hierdoor konden de Centrale Mogendheden de ketel niet ontmantelen om het metaal te gebruiken in de oorlog. Want koper werd toen opgeëist. Dankzij de onverschrokkenheid van de werknemers bleef de stookketel verborgen. De whisky houdt die legende levend.

De Sunken Still Belgian Rye Whisky wordt traditiegetrouw gedistilleerd in de koperen stookketels van Filliers Distillery. De rijping in de nieuwe bourbonvaten zorgt voor een zachte, evenwichtige whisky met zoete en fruitige toetsen.

Belgische rye whisky

Sinds enkele jaren komen er meer en meer Belgische whisky’s bij. Het merendeel van deze zijn Single Malt Whisky’s, gemaakt op basis van gerst. Een Belgische whisky op basis van rogge bestond echter nog niet. Maar wat maakt deze whisky zo bijzonder? Wat rogge aan brood geeft, geeft de graansoort ook aan whisky. Rogge whisky heeft dezelfde hint van bitterheid en kruidigheid met accenten van gedroogd fruit. De rijping op nieuwe bourbonvaten van Amerikaanse eik gedurende drie jaar, zorgt dan weer voor een zachte en evenwichtige whisky met een lange en warme afdronk.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...