Versele-Laga Run schenkt 2.000 euro aan het Back on Track-fonds

Mooie tradities zijn er om in stand te houden. Ook dit jaar schenken we de opbrengsten van de Versele-Laga Run aan het Back on Track-fonds van Thomas Van der Plaetsen, peter van het event. Het fonds kreeg op 28 november een cheque van 2.000 euro overhandigd.

De eerste Versele-Laga Run, opvolger van de Versele-Laga 11 KM van Deinze, vond plaats op zondag 7 oktober. Met 700 inschrijvingen en 643 sportievelingen aan de start om de 7 of 11 km te lopen voor het goede doel, was het meteen een eerste geslaagde editie.

Net zoals bij de Versele-Laga 11 KM van Deinze gaat de opbrengst opnieuw integraal naar het Back on Track-fonds van Thomas Van der Plaetsen, die ook peter was van het evenement. Het fonds kreeg op 28 november een cheque van 2.000 euro overhandigd.

Thomas liep dit jaar zelf ook mee, samen met 13 ex-kankerpatiënten in het kader van de Back on Track-Challenge. Het doel van deze challenge is ex-kankerpatiënten sportief uit te dagen en die uitdaging te gebruiken om het leven weer in handen te nemen na een kankerbehandeling. Het Back on Track-fonds wil hierbij een zo professioneel mogelijk traject aanbieden, waarbij niet alleen met gekwalificeerde coaches wordt gewerkt maar waar naast het puur sportieve er ook aandacht gegeven wordt aan de mens in zijn geheel: inspiratiemomenten met Thomas, mindfulnesstraining, voedingsadvies door een sportdiëtiste, mentale coaching, enz.

Met de schenking kan het fonds de uitdaging naar 2019 verder uitbouwen, ondersteunen en hopelijk de groep nog uitbreiden om dit unieke traject te volgen.

Noteer alvast zondag 6 oktober 2019 in de agenda voor de volgende editie van de Versele-Laga Run. Een uniek loopevenement voor oud en in 2019 ook voor jong! www.versele-laga-sport.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...