6 december in Deinze …

Reeds enkele weken geleden werd het duidelijk dat de gebouwen van de speelgoedfabrikant Torck in de Ommegangstraat zouden afgebroken worden. Na de afbraak van de fabrieken van Périclès (de gekende blauwe gevel langs de Gentsesteenweg) hebben de inwoners van Deinze en hun bezoekers nog weinig materiële voeling met het rijke speelgoedverleden…. 

Welke dag is er toepasselijker dan vandaag om nog even stil te staan bij de bloeiende speelgoedindustrie van Deinze? Jazeker! Vandaag is het 6 december…. de Sint heeft bij iedereen speelgoed en lekkers achtergelaten deze nacht. Vandaag is hij terug vertrokken….

Deze morgen reed ik rond 8u30 voorbij de speelgoedfabriek van Torck. 
De gekende naam ‘Romico’ (Romain – Mimi en co) van de familie Romain Beeusaert is helaas niet meer zichtbaar op de muur… Ook het houten bord waarop de naam ‘BEEUSAERT’ vermeld stond van de familie Julien Beeusaert is ook reeds verdwenen…. Enkel TORCK is vandaag op 6 december nog zichtbaar. Van een krachtig merk gesproken!

De oude speelgoedaffiche uit onze collectie maakt hier duidelijk dat hun speelgoed “ONVERWOESTBAAR” was…. blijkbaar is dit ook van toepassing op de gebouwen…?

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...