Astense handelaars gaan fietsen voor de warmste week!

Onder impuls van fietshandelaar Hendrik De Groote en drukker Bart Vermaercke organiseren enkele handelaars uit Astene met de medewerking van ondernemersvereniging Actief Astene een opmerkelijk event voor het goede doel. Bike2gether wil met zoveel mogelijk tandems van Deinze naar Wachtebeke fietsen op 23 december.

Bart Vermaercke: “Toen Hendrik me zijn idee voorstelde was ik meteen enthousiast. Het gekozen goede doel is immers vzw Het Sneukelwiel. Dit is een vrijwilligersvereniging die wekelijks gaat fietsen met personen met een beperking, heel dikwijls met aangepaste rijwielen. Zelf weet ik maar al te goed wat een plezier die mensen beleven aan een fietsrit. Mijn vader fietst frequent met mijn meervoudig gehandicapte broer die daar ongelofelijk van geniet.”

Hendrik De Groote: “We willen met zoveel mogelijk tandems op zondagvoormiddag 23 december van Astene naar Wachtebeke fietsen. Dit wordt gegarandeerd een echte belevenis. We zorgen voor tandems en verhuren de zitplaatsen. De rit is 35 km. Naast de tandems zorgen we ook voor een ontbijt en de terugrit met de bus. Deelnemen kost 35 euro p.p. of 50 euro per duo, ontbijt inbegrepen. Wie alleen wil ontbijten betaalt 10 euro.
De fietstocht loopt langs de fietsautostrate, door het centrum van Gent naar Puyenbroeck waar Studio Brussel haar tenten heeft opgelagen voor “de warmste week”.

Joël Vandenbogaerde (Actief Astene): “Toen Hendrik en Bart hun project voorstelden hebben we direct beslist om mee te stappen in dit project. Verschillende Astense handelaars ondersteunen deze actie. Dit past perfect in onze doelstelling van onze vereniging. Handelaars actief betrekken in het dorpsleven. We roepen dan ook alle collega’s en de inwoners van Astene én heel Deinze op om mee te fietsen op zondag 23 december.”

Alle info op: www.bike2gether.be

Op de foto: Hendrik De Groote (Het Verzet),  Bart Vermaercke (Drukkerij Vermaercke), Pieter Van Merhaeghe en Rik Ottevaere van het Sneukelwiel.
Banner Bike2gether

Info: Bart Vermaercke
0495 20 00 18


Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...