De kaap van 50 nieuwe handelaars is bereikt in Deinze Winkelstad

Deinze Winkelstad viert feest. Want eind 2018 hebben 50 handelaars voor Stad Deinze gekozen als uitvalsbasis of geïnvesteerd in een groter handelspand.

Centrummanager Chris Verghote is een tevreden man. “Twee jaar geleden was de leegstand in Deinze schrijnend. Dat we – samen met Stad Deinze – op twee jaar tijd zo een ommekeer hebben kunnen maken, is ongelooflijk. Vandaag, eind 2018, mogen we met enige fierheid melden dat reeds 50 handelaars gekozen hebben voor Deinze als uitvalsbasis voor een nieuwe zaak of geïnvesteerd hebben in een groter pand.”

“DE gouden formule bestaat niet”, zegt Chris Verghote. “Het succes van onze aanpak is een samenloop van heel wat elementen. Zo trekt Deinze Winkelstad de kaart van belevenis. En dit op meerdere vlakken: evenementen zoals het WK voetbaldorp of Weekend van de klant, Fashion Night en heel wat creatieve handelaarsinitiatieven geven een extra boost aan de stad. Ook de talrijke commerciële acties in samenwerking met de handelaars zorgen ervoor dat steeds meer consumenten Deinze kiezen als shopping stad.”

Deinze Winkelstad heeft een uitzonderlijk rijk aanbod van 400 handelaars en daar pakken we vaak graag mee uit. Ook in 2019 zal dit een belangrijk onderdeel van de communicatie zijn. De nieuwe opstarters versterken het bestaande aanbod nog meer en zorgen voor extra beleving in de winkelstraten.

Uiteraard is ook Stad Deinze een belangrijke partner in het verhaal. “We investeerden de voorbije jaren in grote events, maar vooral ook in extra sfeer in de stad zoals bijvoorbeeld de kerstverlichting en extra groen”, klinkt het bij burgemeester Jan Vermeulen. “We trekken eveneens de kaart van een veilige fietsstad en investeren in gratis parkings, fiets- en voetgangersbruggen, waardoor ook gezinnen nog steeds voor Deinze kiezen.”

“En voor de ondernemers schrijft Stad Deinze ook in 2019 subsidies uit,” vervolgt Bruno Dhaenens, schepen bevoegd voor lokale economie. “Bestaande handelszaken in het kernwinkelgebied krijgen de kans om hun pand te verfraaien of aan te passen door middel van een premie tot max. € 10.000, dankzij ondersteuning van het Agentschap Innoveren & Ondernemen en de stad Deinze. Startende ondernemers in de Tolpoortstraat kunnen dan weer genieten van € 10.000 subsidie van de stad.”

Naast de initiatieven van Deinze Winkelstad en Stad Deinze zijn ook de immokantoren een belangrijke factor in het succes. Zij zorgen er immers voor dat de prijzen toegankelijker worden voor een start-up of pop-up.

And last but not least: het positivisme van de handelaars zelf. “We hebben de negatieve spiraal kunnen doorbreken” zegt schepen van lokale economie Bruno Dhaenens. “De handelaars zitten op een positieve golf en hebben terug de wil en de zin om te groeien en te investeren. Er zijn heel wat bestaande handelaars die hun zaak uitbreiden of verhuizen naar een grotere of meer strategische locatie. Dat doen ze omdat ze geloven in onze stad.”

Genieten van dit succesvol verhaal mag dus zeker, maar dat betekent niet dat de uitdaging voorbij is. Deinze Winkelstad heeft ook vandaag nog steeds nood aan een extra aanbod zoals een skateshop, sneakershop, thematische beleefwinkels of boetieks. Want een versterking van het bestaande aanbod zorgt voor nog meer belevenis.

Er zijn momenteel nog meer dan 30 dossiers lopende met potentiële opstarters, maar elk initiatief is dus welkom. Deinze Winkelstad doet dan ook een oproep aan de vele ondernemers om langs te gaan bij Chris Verghote om samen te bekijken hoe hun ambities en dromen waargemaakt kunnen worden.

Nieuwe handelszaken

Dominique & co

De kledingzaak Dominique & co is een gevestigde waarde binnen Deinze die reeds 20 jaar bestaat. Rond 14 februari 2019 verhuist de kledingzaak naar een groter pand in de Tolpoortstraat 51, vlak naast de huidige zaak. Door de extra ruimte wordt er meer overzicht en ruimte gecreëerd voor de klanten. Op die manier zullen de producten beter tot uiting komen.

De nieuwe zaak betekent een meerwaarde voor de Tolpoortstraat. Het getuigt van investeringslust en vertrouwen in de Tolpoortstraat als winkelstraat.

www.dominique-fashion.be

Kennisjobs

Valerie De Pauw opende eind september een kantoor van Kennisjobs in de Kortrijkstraat 46. Kennisjobs – Think outside the jobs! is een uitzendkantoor met focus op jobs optie-vast. Kennisjobs recruteert arbeiders en bedienden voor jobs waarbij een specifieke kennis vaak noodzakelijk is. Voor arbeiders ligt de focus op de sectoren bouw-techniek-logistiek. Voor bedienden ligt de focus op de financiële sector, juridische sector, technische en logistieke sector. Kennisjobs had reeds een kantoor in Kortrijk en Waregem. Deinze is de perfecte start in Oost-Vlaanderen: vlot bereikbaar, dicht bij Gent en veel bedrijvigheid. Kortom, een perfecte invalshoek om meerdere locaties te kunnen bedienen.
In Kennisjobs Deinze kan je terecht bij Stéphanie Dumortier. Zij begeleidt je graag naar je nieuwe vaste job!

www.kennisjobs.be

YogaVé

Op 1 september 2017 startte Veerle Ost met yogalessen onder de naam YogaVé. Een jaar later, op 1 september 2018, opende ze haar yogastudio in de Tolpoortstraat 22, achter Zuskus. YogaVé is een rustgevende plek in het centrum van Deinze waar je yoga kunt beoefenen in een veilige en ondersteunende omgeving. In de studio kun je terecht voor yogalessen en workshops op alle niveaus, of je nu voor de eerste maal op de yogamat stapt of al enkele jaren ervaring met yoga hebt. Het aanbod – dat begon met kinderyoga en dynamische yoga – is inmiddels uitgegroeid tot een waaier aan mogelijkheden: voor de miniyogi’s is er kleuter- en kinderyoga, tieneryoga en ouder-kindyoga, terwijl de maxiyogi’s kunnen kiezen uit dynamic yoga, gentle yoga, yin yang yoga, yin yoga, yoga nidra, meditatie en mindfulness en vooral ook (aanstaande) mama’s welkom zijn in prenatal yoga, postnatal yoga en baby-mamayoga, uniek in regio Deinze!

www.yogave.be

UPENDI

Op 22 december opent Gina Buydaert in de Kortrijkstraat 15 UPENDI. Bij UPENDI kan je terecht voor carrièrecoaching: studiekeuze- en loopbaanbegeleiding en talentenworkshops. UPENDI geeft ook HR-advies aan kmo’s. Gina is een geboren en getogen Deinze. Deinze zit in haar hart, Deinze leeft. Daarom besliste ze om hier een zaak op te starten. Ze koos voor het pand in de Kortrijkstraat omwille van het karakter van het gebouw en de visibiliteit.

UPENDI wil door een inspirerende en professionele begeleiding jongeren en volwassenen gerichte acties laten ondernemen om hun carrièrepad uit te stippelen zodat ze in staat zijn een evenwichtige loopbaan uit te bouwen.

UPENDI is een woord uit het Swahili en betekent de plaats waar je vanuit je hart, vanuit liefde en je passie naartoe gebracht wordt. En dat is wat Gina doet: mensen op professioneel vlak naar een plaats brengen waar ze vanuit hun hart en hun passie kunnen werken. Bij UPENDI kan je als student, schoolverlater, werknemer of zelfstandig ondernemer terecht voor begeleiding in de verschillende fases van je loopbaan: studiekeuzebegeleiding, joboriëntering en sollicitatietraining, loopbaanbegeleiding. Voor werkgevers staat UPENDI ter beschikking als interne loopbaanbegeleider en als freelance recruiter voor de rekrutering en selectie van jouw personeel. Gina hecht veel belang aan een persoonlijke aanpak.

www.upendi.be

Nina’s Bloemenhoek

Nina Vandersteene heeft reeds een bloemenzaak in Oostakker. Op 1 december opende ze een tweede zaak ‘Nina’s bloemenhoek’ in het pand op Markt 111.

BIOtaste

De 19-jarige Amber Vander Hauwaert opende in november de supermarkt BIOtaste in de Genstesteenweg 81-83. In BIOtaste vind je alles wat je nodig hebt, van brood en groenten, zuivelproducten, ontbijtgranen, charcuterie tot allerlei soorten dranken, maar dan wel met een biolabel. Er is ook een ruim aanbod producten voor vegetariërs, veganisten en mensen die bijvoorbeeld een gluten- of lactose-arm dieet volgen. Je vindt er ook verzorgingsproducten met een ecolabel.

Hans schoenmakerij

Hans Vandemaele van schoenmakerij Hans heeft een pop-up geopend op de hoek van de Kortrijkstraat en de Stationsstraat. Intussen verbouwt hij zijn huidige pand in de Gentstraat 8. Hans voelt aan dat de trends veranderen en dat hij zijn aanbod moet uitbreiden. Je kan in zijn zaak terecht voor herstellingen aan schoenen, accessoires, sleutelservice, lederwaren, nummerplaten, wandelstokken.

Dit vind je misschien ook leuk...