Mozaïek Astene stapt in project Helm op Fluo Top Digitaal

Zoals veel scholen in Deinze neemt ook Mozaïek Astene deel aan de actie Helm Op Fluo Top van VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde).

In Astene zullen de vierde, vijfde en zesdejaars dit jaar meewerken aan een iets andere versie met oog op de toekomst. De 7 pilootscholen in vlaanderen zullen er samen met VSV een digitale versie van het project uittesten.

Zoals reeds bij de actie Helm Op Fluo Top gekend krijgen de leerlingen als ze een fluohesje dragen of met fiets naar school komen een beloning waarmee ze stickers kunnen sparen.

In dit piloot project sparen ze digitale punten. Iedere leerling krijgt hiervoor 3 RFID tags die ze op hun fluohesje, of de fietshelm en op de fietsspaken kunnen bevestigen.

Aan de schoolpoort hangt een RFID reader welk de tags uitleest en automatisch een punt toekent aan het kind. Per dag kan maar 1 punt verzameld worden, tot max. 3 voor de fietsers.

Op deze manier worden de leerlingen ook aangezet om met de fiets naar school te komen. Op het einde van de actie kunnen net zoals bij de klassieke actie de punten omgezet worden voor gratis toegang tot de Zoo Antwerpen of Zoo Planckendael.

Vandaag was de dag waarop de actie van start ging, en meteen veel kinderen die alert waren dat het signaal van detectie er toch zeker kwam.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...