Open VLD fractie neemt afscheid

Donderdagavond vond de laatste gemeenteraad van de huidige legislatuur plaats in Deinze. Op 2 januari legt de nieuw verkozen ploeg de eed af en verdwijnt zo niet alleen Open VLD-fractie in haar huidige vorm maar ook enkele vaste waarden van het politieke toneel.

De fractie vond het dan ook belangrijk om haar aftredende gemeente- en OCMW raadsleden te bedanken voor hun jarenlange inzet voor Deinze en Open VLD. De gemeenteraad nam afscheid van Open VLD-raadsleden Steven Van de Putte en Tom Van Nieuwenhuyse. Raadslid Steven Van de Putte ontving uit handen van voorzitter van de Gemeenteraad Annie Mervillie, de titel van Ere-Gemeenteraadslid. “Steven was een echte dossierbijter, die zich met hart en ziel inzette voor zijn stad. Binnen de gemeenteraad was hij gekend voor zijn lange, maar klassevolle tussenkomsten.” vertellen zijn huidige collega’s Norbert De Mey, Bruno Dhaenens, Annie Mervillie en Tess Minnens. Ook zijn laatste gemeenteraad sloot Steven af met een prachtige, doch ook lange afscheidsrede.

Raadslid Tom Van Nieuwenhuyse kwam na 4 jaar afwezigheid in 2016 als vervanger van Denijs Van de Weghe terug in de gemeenteraad. “We kennen Tom als een spitsvondige, kritische collega. Hij vormde de maïzena tussen de verschillende fracties in de gemeenteraad.” klinkt het. Ook in de OCMW raad namen we afscheid van Rita Van Neste. Ook zij kreeg na haar jarenlange inzet in het sociaal beleid van de stad de titel Ere-OCMW raadslid. “We kennen Rita als een gedreven, sociaalliberale collega die binnen het OCMW een vaste waarde vormde.” Ook voor Open VLD was het de laatste zitting binnen de huidige vorm. Vanaf 2 januari zetelen de raadsleden onder een nieuwe naam, “Open Deinze” waarmee ze als open burgerpartij mee naar de kiezer trokken. De Open Deinze fractie zal bestaan uit schepenen Norbert De Mey, Bruno Dhaenens en Filip Vervaecke, voorzitter van de gemeenteraad en het AGB Sofie D’hondt en raadsleden Tess Minnens, Bart Vandekerckhove, Annie Mervillie en André Claeys. Bart Vandekerckhove is de nieuwkomer binnen het team.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...