Samenwerking tussen BBC Deinze-Nazareth en BBC Latem-De Pinte

BBC Deinze-Nazareth en BBC Latem-De Pinte gaan vanaf 1 januari 2019 een verregaande samenwerking aan op sportief en organisatorisch vlak om toe te werken naar een fusie die ze willen realiseren tegen het seizoen 2019-2020. Een nodige voorwaarde hiervoor is het herbevestigen en uitbreiden van de  steun vanuit de verschillende gemeente- en stadsbesturen. Hiervoor zijn reeds de eerste stappen gezet.

Deze samenwerking met het oog op een fusie starten ze om volgende redenen:

  • Beide clubs delen de overtuiging dat basketbal een sport is waarbij elke speler heel veel plezier kan beleven en dit op én naast het veld.
  • Om hierin te slagen is het noodzakelijk om onze basis te verbreden. Door breed en gender neutraal in te zetten op alle leeftijdscategorieën en niveaus, van het zeer competitieve top division 2A over de landelijke, provinciale en gewestelijke competities, kunnen ze alle talenten met voldoende plezier aan bod laten komen.
  • Basketbal Vlaanderen zet duidelijk bakens uit in de richting van schaalvergroting, efficiëntie en professionalisering van het bestuur. Het is de wil van beide clubs om hierin eerder vroeger dan te laat mee te stappen.
  • De hervorming van de competitie in 2019-2020 maakt het voor kleinere clubs lastig om op een evenwichtige manier de juiste teams samen te stellen die voldoende fun beleven.

Sportief is het de bedoeling een stabiel senioren vlaggenschip op te bouwen (zowel mannen als vrouwen) op een hoger niveau dan vandaag met daaronder ondersteuning vanuit landelijke jeugdploegen. Om een zo optimaal mogelijke doorstroming te hebben richting de seniorenploegen, zetten we ten volle in op de jeugdwerking die tot doel heeft om iedereen zo lang mogelijk te laten genieten van basketbal.

Via een brede rekrutering rond de leeftijd van zes jaar, willen ze zo veel mogelijk kinderen laten proeven van basketbal en hen gaandeweg laten groeien, met een absolute focus op spelplezier. Afhankelijk van de ambitie, de talenten en de fun factor, stromen de spelers en speelsters door naar verschillende reeksen, met de seniorenploegen als sluitstuk. 

Alle activiteiten blijven in de verschillende regio’s doorgaan: De Pinte, Sint-Martens-Latem, Deinze en Nazareth. De omkadering op alle leeftijden is zo professioneel als mogelijk: gediplomeerde coaches die goed begeleid worden vanuit de coördinatoren, oog voor gezondheid door de samenwerking met kinesitherapeuten, stages, tornooien, …

Om dit sportief project te verwezenlijken is een stabiele economische onderbouw nodig met gezonde en transparante financiën. Het budget is op vandaag gezond en moet gezond blijven. Dit uit zich verder in een goed uitgebouwde structuur met een daadkrachtig bestuur en voldoende zelfstandige cellen die de dagelijkse werking in de breedste zin verzorgen (sportief, financieel, secretariaat, sponsoring, …). 

De komende maanden wordt er hard gewerkt om dit mooie project in detail uit te voeren. Op regelmatige basis gaan we met onze leden communiceren zodat we een volledig zicht kunnen geven op de nieuwe structuur en de realisatie ervan.

Aangezien het cruciaal is om een goede ‘ziel’ te hebben als club, werken we nu reeds samen bij de organisatie van evenementen, stages, … zodat iedereen reeds kan proeven van de positieve energie die deze samenwerking met zich meebrengt.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...