Op vrijdagavond overhandigde voorzitter Geert ’t Kindt van de Oxfam Wereldwinkel Deinze de winst van het fair trade ontbijt aan Patrick Van Speybroeck van Difam.

Het ontbijt dat plaats had eind oktober was een super succes met meer dan 388 eters. De winst gaat naar Difam. Difam geeft vorming in landbouw, veeteelt en milieuzorg met als doel: een zelfredzame landbouw-ontwikkeling als garantie voor voedselzekerheid en -onafhankelijkheid in de streek van San Miguel in Guatemala. Ze verlenen  microkredieten en beheren spaargelden, geven technische hulp en bijstand aan landbouwers, helpen bij de bouw van scholen, wastafels, houtstoven en andere…. en verstrekken studiebeurzen etc…

Oxfam Wereldwinkel Deinze ontstond 40 jaar gelden bij het vertrek van Raf Allaert naar… Guatemala. Het is dan ook leuk dat ze in dit feestjaar een project uit Guatemala kunnen steunen.

Delen op: