Afscheid van de warmste en actiefste politicus van Deinze.

Nu de nieuwe gemeenteraad is geïnstalleerd nemen we onherroepelijk afscheid van gemeenteraadslid Eddy De Winter. Eddy was decennialang politiek actief in Deinze bij SPa en GroenRood. Hij bleef tot de laatste zittingsdag weerbaar voor de sociaal zwakkeren in onze stad.

Binnenkort kan Eddy op pensioen en verhuist hij naar de zee. De laatste gemeenteraadsverkiezing was hij dan ook voor het eerst in vele tientallen jaren geen kandidaat meer voor GroenRood. Eddy was 14 jaar OCMW-lid, waarvan 8 jaar in het vast bureau, hij kent dan ook door en door het belang van een correct sociaal beleid voor een gemeente. In de verschillende raden waar hij actief was zal men hem steeds herinneren als een heel actief en toch rustig lid. Hij was niet de man die voorop wou lopen of het hoogste woord moest voeren, maar er werd wel met respect naar zijn mening geluisterd. In de gemeenteraad was hij verschillende keren het meest actieve raadslid. Niemand diende die jaren meer vragen of voorstellen in dan Eddy. Er waren jaren waarop hij op zijn ééntje meer raadsvragen stelde als de deelnemers van verschillende fracties samen.

Naast zijn politieke werk was Eddy De Winter actief bij heel veel verschillende verenigingen. Veel sociale, culturele en natuurverenigingen konden op hem rekenen. GroenRood is tevreden dat met Eva Martens en Kristof Vandenberghe jonge, nieuwe politici in de gemeenteraad komen maar zal Eddy zijn expertise missen. Maar op de eerste plaats zullen ze zijn fijne humor en zijn super groot hart missen. GroenRood nam dan ook heel dankbaar afscheid van Eddy op haar nieuwjaarsreceptie in Hansbeke

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...