Basketnieuws, U12 Deinze verslaat Okapi Aalst in de kwartfinale BOV

Voor de eerste keer in vier jaar slaagt BBC Deinze-Nazareth met de U12 basketters te winnen van Okapi Aalst. En wat voor een overwinning: inzet was een halve finaleplaats in de Beker van Oost-Vlaanderen.

Een druiligere zondagmiddag. Het ideale moment voor wat hartverwarmend basket. Op naar Okapi Aalst dus voor een bekermatch. Vanaf het begin zit Deinze-Nazareth goed in de wedstrijd, gesteund door een groen legioen supporters. De score is zoals een jojo: op en af. Q1 wordt afgesloten met een nipte voorsprong. Dit dankzij het isoleren van de nr 10 van Aalst die net wat te vlot scoorde.

Bij het begin van Q2 is Deinze de structuur wat kwijt. Tijd voor een time-out dus om orde op zaken te stellen. Aan de rust staat het 29-28. Deinze is met onrustig basket een klein beetje achteruit gezakt. Hopen op een stomend Q3 dan maar.
Deinze start inderdaad stomend en dwingde Aalst al na 2 minuten tot een time out. De hoop groeit!! Daarna gaan ze onder hoge druk verder én met resultaat: 36-40. Een klein kloofje, maar totaal nog niet comfortabel.

Ook in Q4 zetten ze meteen druk en Aalst bezwijkt. Voor ze het goed en wel doorhebben staan ze 12 punten voor. En ze gaan door op hetzelfde elan 40-60 met nog anderhalve minuut te gaan. Aalst ligt in de lappenmand…. finale stand is 44-62. Op naar een meer dan welverdiende halve finale met deze ploeg die dit seizoen héél sterk gegroeid is.

Wil je ook de sfeer proeven van basket in de regio? Bezoek de website van http://www.bbcdeinzenazareth.be/ en breng een bezoekje aan een match.

Als club een leuk moment delen met de Deinzenaren? Stuur het door via onze insturen pagina!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...