Zondag 13 januari vindt de tweede Jazzy Sunday van het 4e seizoen plaats met het Stefan Bracaval QU4RTET.

Kwaliteitsvolle jazzmuziek op zondagnamiddag, de sfeer van een echte jazzclub inclusief. Een zondagnamiddag is een uitgelezen moment om zowel het jazz minnend publiek als muzikanten warm te maken voor een muzikaal belevingsmoment en om ontspannen te genieten van een jazzoptreden. De bibliotheekkelder (Markt, Deinze) als locatie voor Jazzy Sunday refereert naar vele jazzclubs in grootsteden, daar is het steeds gezellig en duister vertoeven.

Niet minder dan vier jazzconcerten worden geprogrammeerd in het najaar 2018 en begin 2019 (december tot maart). Dominique Vantomme (pianist), Mattias Vanhoecke (pianist) en Joren Blancquaert (organisator) zijn de dragers van deze reeks. De twee pianisten hebben een sterke band met Deinze en hebben hun strepen in de (jazz) muziek al ruim bewezen. Over de vier concerten heen willen we het publiek laten kennis maken met een breed perspectief van de jazz muziek. Dit kan gaan van vocale jazz tot instrumentale be-bop, dit telkens met gevarieerde bezettingen.

De voorgaande edities was Jazzy Sunday steeds gratis; de concerten moeten zeker laagdrempelig blijven, maar we willen deze activiteit ook financieel gezond houden en comfortabel houden voor zowel de artiest als het publiek. Daarom vragen we vanaf dit jaar een toegangsprijs van 5 euro aan de bezoeker. 
Er zijn maximum 100 plaatsen beschikbaar, er kan niet op voorhand gereserveerd worden. Deuren openen om 16u, het concert start om 17u.

Zondag 13 januari: Stefan Bracaval QU4RTET

Stefan Bracaval genoot een opleiding in klassieke muziek en studeerde in 1990 af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.
Al op jonge leeftijd werd hij gefascineerd door de vrijheid en creativiteit van improvisatie en hij besluit om zijn zoektocht in jazz voort te zetten. Als jazzfluitist is hij autodidact.

In 2007 neemt hij de CD “Insight Inside” onder zijn eigen naam op. In samenwerking met pianist Pierre Anckaert neemt hij enkele CD’s op: “Pierre Anckaert Quintet & Brussels Chamber Orchestra”, “74 miles away” en “Woodworks” (in duo).
Hij speelde sporadisch met Charles Loos, Bert Joris, Brussels Jazz Orchestra. Hij speelt regelmatig met Anne Wolf, Anne Niepold, Bruno Vansina, Book of Air, …

Recentelijke lanceerde hij zijn nieuwe Stefan Bracaval QU4RTET. Open en nieuwsgierig om andere muzikale horizonten te verkennen kan je hem ook soms treffen in pop, wereldmuziek en muziektheater.

Muzikanten :– Stefan Bracaval: dwarsfluit- Hans Van Oost: gitaar- Hendrik Vanattenhoven: contrabas- Matthias De Waele: drums.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...