GroenRood reikt Buysse-prijzen uit aan straffe stadsgenoten

De partij GroenRood heeft enkele inwoners in de bloemetjes gezet tijdens haar nieuwjaarsreceptie. De dames van ‘From Syria to Deinze’ en Greet Vasterhaeghe, Doris Van Hautte en Bénédicte Gernaey werden bekroond voor hun uitzonderlijke prestaties. 

In de mooiste schuur van Vlaanderen, gelegen in Merendree, toastten de leden en sympathisanten op een mooi 2019. Ze hopen de schitterende resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen door te trekken bij de verkiezingen van mei. Enkele Deinzenaren zullen mee de lijst versterken. Federaal parlementslid Evita Willaert sprak de aanwezigen enthousiast toe en mocht ook twee Buysse prijzen overhandigen.

De 4° Lucien Buysseprijs voor moed en enthousiasme ging naar Greet Vasterhaeghe, Doris Van Hautte en Bénédicte Gernaey. Deze drie dames uit Deinze verzamelden tijdens de warmste week meer dan 10.000 euro voor het centrum preventie zelfdoding. Maar nog belangrijker is dat ze door hun inspanningen de problematiek van zelfdoding bespreekbaar maken. Deze prijs is een erkenning van hun verdienste om onze maatschappij warmer, eerlijker en socialer te maken.

De eerste Alice Buysse prijs werd uitgereikt aan de dames van ‘Syria to Deinze’. Layal Alsihawi, Hala Almustafa Alabd, Linda Bakour, Sarab Abd A Alsaraff en Batoul Shawa zijn vluchtelingen uit Syrië die niet bij de pakken zijn blijven zitten. Ze koken voor verschillende gelegenheden en proberen zo te integreren zonder hun eigenheid te verloochenen. Zij krijgen hun prijs voor hun wilskracht en voor het feit dat ze als vrouwen hun plaats afdwingen in onze maatschappij.
Al deze dames komen samen met Heleen en Sofie van Tschaapshof, Stefaan De Groote, Sas Rif en Jeroen en Laura Baets in de lijst van heel verdienstelijke Deinzenaren.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...