Jong VLD brengt zesdejaars terug naar huis op hun 100 dagen.

Het is al de zevende keer dat Jong VLD Deinze op de dag van de 100 dagen een busrit organiseert van Gent naar Deinze. Op de vooravond van hun 100 dagen trekken vele laatstejaars immers richting de Overpoort om hun eerste stappen in het studentenleven te zetten. Om de jongeren op tijd thuis te brengen, brengt Jong VLD hen om 3 uur ’s nachts naar huis met een bus.

De busrit wordt gesponsord door verscheidene sympathisanten uit Open Deinze zoals bijvoorbeeld Rita Van Neste en Bart Vandekerckhove. De jongeren vragen €2 voor een kleine hap en een flesje water op de bus. “Door het gebrek aan treinen vanaf middernacht, raken veel jongeren ’s nachts niet terug in Deinze en moeten zij wachten tot de eerste trein terug.” zegt ondervoorzitter Mathijs Van der Eecken. “Zeer vervelend voor zowel de ouders als de jongeren.” voegt voorzitter Tess Minnens toe, “Daarom proberen wij zoals elk jaar een gemakkelijk en goedkoop alternatief te voorzien. De vorige jaren is dit altijd een succes gebleken.”

Wie nog een plaatsje op de bus wil bemachtigen, kan zich inschrijven via de facebookpagina van Jong VLD Deinze. De bus vertrekt stipt om 3u aan de Overpoort in Gent en zet de zesdes een half uur later af aan het station van Deinze.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...