81e Gent-Wevelgem start op de Markt in Deinze

Op zondag 31 maart start de 81e editie van de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem op de Markt van Deinze. Iedereen is vanaf 9 u. welkom op de Markt voor de show met Stubru DJ Jeroen Delodder. De voorstelling van de renners door Stijn Vlaeminck en Linde Merckpoel start om 9.30 u. Om 11.08 u. wordt het startschot gegeven.

De renners volgen in Deinze het volgende parcours: Markt – Brielstraat – N35 Tweebruggenlaan – Kaandelbeekstraat – Oude Brugsepoort – Vaart Linkeroever – Kromme Brug – Vaart Rechteroever – Kongoplein – Markt – Brielstraat – N35 Tweebruggenlaan – N35 Kouter/Tieltsesteenweg > richting Tielt.

Ontbijtarrangement

Stad Deinze biedt geïnteresseerden een ontbijtarrangement in de Brielpoort aan. Reserveren kan tot 25 maart via de dienst toerisme op 09 380 46 02, [email protected] of in het toeristisch infokantoor in dienstencentrum Leiespiegel, Brielstraat 2, Deinze (elke werkdag van 10 tot 12 u. en van 13 tot 16 u.). Je dient 35 euro per persoon over te schrijven op het rekeningnummer van Stad Deinze BE88 0910 1759 7041 met vermelding ‘Ontbijt Gent-Wevelgem + naam + het aantal personen’. Kinderen van 5 tot en met 12 jaar betalen 20 euro, gratis voor kinderen tot en met 4 jaar.

Het programma ziet er als volgt uit:

 • 8 u.: vipparking aan KMSK Deinze (Stadionlaan)
 • 8.15 u.: ontvangst in de Brielpoort met ontbijtbuffet en bezoek aan het rennersdorp
 • 9.30 u.: voorstelling van de renners op de Markt
 • 11.08 u.: start van de wedstrijd

Tijdelijke verkeershinder

Om dit evenement vlot en veilig te laten verlopen worden een aantal verkeersmaatregelen genomen.

Op zondag 31 maart worden volgende straten afgesloten voor alle verkeer:

 • Van 4 tot 14 u.: Markt, Emiel Clausplein, Gentpoortstraat (gedeelte tussen de Markt en de Kaaistraat) en Ramstraat
 • Van 5 tot 12 u.: Brielstraat (begrepen tussen de Tweebruggenlaan en de Markt)


Van 8 tot 12 u. wordt de Tolpoortstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Volgende verkeerssituatie wordt van kracht in de Tolpoortstraat en de Louis Dhontstraat:

 • Tolpoortstraat, tussen N43 ‘De Knok’ en Louis Dhontstraat: éénrichtingsverkeer blijft behouden
 • Tolpoortstraat, tussen Louis Dhontstraat en Leiebrug: er wordt tweerichtingsverkeer ingevoerd
 • Louis Dhontstraat: er wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd, rijrichting van Tolpoortstraat naar Antoon Van Paryspad en vervolgens naar parking Sint-Martinus

Er wordt stilstaan- en parkeerverbod ingevoerd op zondag 31 maart op volgende plaatsen:

 • vanaf 5 u.: in de Brielstraat, de Markt, de Gentpoortstraat (tussen de Kaaistraat en de Markt), de Ramstraat, op de parking van het RAC/Vredegerecht, op de parking van de Brielpoort (gelegen naast en vóór de zaal, van 5 tot 17 u.)
 • vanaf 10 u.: in de Oude Brugsepoort (tussen Vaart Linkeroever en kruispunt Kaandelbeekstraat) en op de parkeerplaatsen Vaart rechteroever (tussen Kongoplein en Kromme Brug)

Er wordt op zondag 31 maart van 8 u. tot 12 u. een stilstaan- en parkeerverbod ingevoerd op de Tweebruggenlaan vanaf het brugdek Leie tot aan de afslagstrook met de Brielstraat.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...