KADE Podiumkunsten krijgt bezoek van Musikschule Voreifel

Tijdens het weekend van 29 tot 31 maart komt de Musikschule Voreifel uit onze zusterstad Rheinbach op bezoek bij KADE Podiumkunsten. Het wordt een weekend vol muzikale uitwisseling, met als hoogtepunt een concerthapping op zaterdag 30 maart vanaf 17.30 u. in Zaal Post. De toegang is gratis.

Rheinbach is één van de zustersteden van Deinze. Sedert enkele jaren vindt er regelmatig een uitwisseling plaats tussen KADE Podiumkunsten en haar tegenhanger in Rheinbach (en ruime regio): de Musikschule Voreifel. Dit voorjaar is het de beurt aan KADE Podiumkunsten om een verbroederingsweekend te organiseren, het wordt meteen het grootste tussen beide academies tot nu toe.

We verwelkomen het strijkorkest ‘Sinfonia’ en het blokfluitensemble ‘Passamezzo’, samen met een team van leerkrachten en de directie van de Musikschule. In totaal zullen een zestigtal enthousiaste muzikanten op deze manier kennismaken met Deinze. Het volledige weekend zullen zij samen met de leerlingen van KADE Podiumkunsten muziek spelen én maken, met genoeg ruimte voor ontspanning en fijne nevenactiviteiten in de stad.

Blikvanger van deze driedaagse verbroedering wordt ongetwijfeld de concerthappening op zaterdagavond 30 maart. Verdeeld over drie momenten (om 17.30 u., 18.30 u. en om 19.45 u., telkens in Zaal Post van KADE Podiumkunsten) treden zo’n 150 muzikanten op. Naast de ensembles uit Rheinbach nemen ook het strijkorkest van KADE Podiumkunsten onder leiding van Tania Mestdagh, het Apsara-ensemble, een blokfluitgroep uit de klas van Jan Devlieger en het academieorkest AcOrDe deel. Bovenop een brede waaier aan muziek uit barok, klassiek en romantiek, zal er werk uitgevoerd worden van de Composer in Residence Frank Nuyts. In  combinatie met de gezelligheid van een dergelijke reünie en natuurlijk ook het glaasje achteraf, wordt deze avond een feest voor zowel de uitvoerders als het publiek. De toegang is gratis.

Info
KADE Podiumkunsten
Kalkhofstraat 25, 9800 Deinze, 09 381 96 40 [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...