‘buiten verblijf’ – Kathleen Huys en Leon Adriaans

Tentoonstelling van zondag 17 maart tot zondag 7 april
feestelijke opening zondag 17 maart 15u -18u.

‘..De beeldende kunst van Kathleen Huys is een viering van het mysterie van het zien, een oefening in het kijken zonder te denken, in het zien zonder te spreken. Of anders: een begrijpen zonder te definiëren, een herwerken zonder te articuleren. Haar kunst is het resultaat van de cultus van een belangeloos en begriploos aanschouwen, van een ervaren in volledige en verstandelijke vrijheid. Een taal van eenvoud die al kijkend wordt gesproken, met verftinten als woorden en materiaal als grammatica- en de Natuur als enige gesprekspartner…’
De volledige tekst is na te lezen in ‘schermutselingen’, een publicatie naar aanleiding van deze tentoonstelling.
http://www.kathleenhuys.be/

Leon Adriaans, eigenzinnig Brabants kunstenaar, schilderde voor iedere schildersessie het silhouet van de geïnspireerde schilder voor een leeg vlak in een ruimte met twee ramen. Zo ging hij beeldend, op onderzoek uit. ‘Een onderzoek in de ziel’, zo noemde hij het. Inspiratie haalde Adriaans voornamelijk uit het dagelijkse boerenleven. Tegelijk ging het over het waarnemen zelf, een zoeken naar een beter kijken. Adriaans overleed in 2004 op 60-jarige leeftijd. Zijn werk bevindt zich o.m. in collecties van het Gemeentemuseum Den Haag, CODA in Apeldoorn, Noordbrabants museum ’s-Hertogenbosch,.. En binnenkort heel dichtbij in D’Apostrof, een buitenkans, een eerbetoon…
http://leonadriaans.nl/

Galerie D’Apostrof, Pastoriestraat 59, Meigem www.dapostrof.be


Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...