Dienst kinderbegeleiders, DVC Heilig Hart en Centrum Inclusieve kinderopvang delen expertise

De stedelijke dienst kinderbegeleiders, dienstverleningscentrum Heilig Hart en het Centrum Inclusieve kinderopvang hebben een nauwe samenwerking opgestart voor kinderen met een specifieke zorg via het project ‘pionieren in samenwerking’. Op 26 februari werd een eerste aanzet gegeven door het bezoek van het rondreizend muziekatelier van DVC Heilig Hart aan groepsopvang De Speelboom in Vinkt.

Via het project ‘pionieren in samenwerking’ zal de dienst kinderbegeleiders van stad Deinze nauw kunnen samenwerken met het Dienstverleningscentrum Heilig Hart en het Centrum Inclusieve kinderopvang voor opvang van kinderen met een specifieke zorg. Dit betekent een grote meerwaarde voor alle kinderbegeleiders die een kindje met een specifieke zorg opvangen. Door de samenwerking kan de ervaring en expertise van het dienstverleningscentrum en het Centrum Inclusieve kinderopvang immers ingezet worden om inclusie mogelijk te maken in de gezinsopvang en groepsopvang. Trees Van Hove, schepen bevoegd voor kinderopvang, onderstreept de visie dat elk kind recht heeft op een leven in de maatschappij, zoveel mogelijk gewoon in de samenleving. Zij vindt inclusie in de kinderopvang zeer belangrijk en waardevol.

Een eerste aanzet voor het project werd op 26 februari gegeven. Het rondreizend muziekatelier van dienstverleningscentrum Heilig Hart kwam op bezoek in groepsopvang De Speelboom, in Vinkt. Het rondreizend  muziekatelier is een voorstelling, georganiseerd door de ergo’s, logo’s en activiteitenbegeleiders van DVC Heilig Hart tijdens de jaarlijkse muziekweek van 25 februari tot 1 maart. De kinderen en volwassenen met een matige tot zware mentale beperking van DVC Heilig hart worden door meerdere voorstellingen ondergedompeld in een muzikaal bad.

Door het bezoek aan De Speelboom kwamen de 18 aanwezige baby’s en peuters in contact met ‘anders’ zijn. Ondertussen kregen de kinderbegeleiders uitleg over wat ‘pionieren in samenwerking’ voor hen kan betekenen mochten ze een kindje met een specifieke zorg opvangen. De aanwezigen genoten met volle teugen van het spektakel.

Info: [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...