Nevelse billetjes gelijk aan die van Deinze

In Deinze kregen jonge gezinnen een subsidie voor herwasbare luiers, in Nevele niet. GroenRood stelde voor om deze subsidie voor alle gezinnen te voorzien. De gemeenteraad volgde de redenering van gemeenteraadslid Eva Martens en maakte de subsidie mogelijk voor alle Deinzenaren.

Foto: GroenRood

Wegwerpluiers maken een groot deel van de afvalberg uit. In het kader van afvalpreventie, hergebruik en recyclage zijn herbruikbare luiers een alternatief voor de wegwerpluiers. Met deze ondersteuning wenst de stad gezinnen met kinderen onder de drie jaar te sensibiliseren en alternatieven aan te moedigen die kunnen bijdragen om de hoeveelheid restafval te verminderen. Het maximum bedrag van ondersteuning is 125 euro.

Gemeenteraadslid Kristof Van Den Berghe: ‘ Verschillende jonge ouders spraken ons aan ivm de premie voor herbruikbare luiers.  Waarom krijgen de oud-Deinzenaren dit wel de nieuwelingen niet? Het aantal aanvragen (en dus de kost) van die subsidie is klein . De vraag kwam direct bij me op waarom we zulke kleine gelijkschakelingen niet al onmiddellijk kunnen doen. Gezien de hele klimaatdiscussie denk ik dat de noodzaak van zulke beslissingen wel reeds bewezen is. Ik ben blij dat de voltallige raad ons volgde.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...