Dirk Stroobandt (Groen) uit Deinze eerste opvolger voor Vlaams Parlement

Het voorbije weekend werd Dirk Stroobandt door het pollcongres van Groen aangeduid als eerste opvolger op de Oost-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement. Hij vervoegt daarmee Björn Rzoska, Mieke Schauvliege, Elisabeth Meuleman en Fourat Ben Chikha (eerste 4 effectieven) en Filip Watteeuw (lijstduwer). Groen hoopt in Oost-Vlaanderen haar zetelaantal te verdubbelen van 2 naar 4 zetels. Dirk Stroobandt zal de eerste in de rij zijn om in het Vlaams Parlement te zetelen als één van die verkozenen zijn of haar zitje verlaat. Tweede opvolger op de lijst is Fatma Yildiz.

Dirk Stroobandt is sinds 1994 drie legislaturen gemeenteraadslid geweest, eerst voor Agalev en nadien voor het groene project GroenRood in Deinze. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen was hij herverkozen en hij maakt deel uit van de vierkoppige gemeenteraadsfractie van GroenRood in Deinze. Hij is burgerlijk ingenieur en momenteel professor aan de Universiteit Gent. Met zijn kandidatuur als Vlaams Parlementslid hoopt Dirk Stroobandt dat Deinze eindelijk nog eens een parlementslid aan progressieve zijde in het parlement zal hebben.

Dirk Stroobandt: “Ik ben fier het vertrouwen van Groen te krijgen voor deze belangrijke plaats. Het nieuwe parlement dat verkozen wordt op 26 mei zal het eerste zijn dat de klimaatproblemen écht zal aanpakken en ik wil mij hiervoor ten volle inzetten. Maar aandacht voor duurzaamheid moet er zijn op alle beleidsdomeinen en ik wil mijn beroepservaring als professor en burgerlijk ingenieur inzetten op beleidsdomeinen als wetenschapsbeleid, subsidiemechanismen, industrie en economie. Want ook daar liggen mensen wakker van het klimaat en willen voortrekkers werken aan échte klimaatoplossingen.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...