Tess Minnens en Karen Van De Weghe voor Deinze op Open VLD lijsten

Zondagavond werden de Vlaamse en Federale lijsten gestemd door het Oost-Vlaams provinciebestuur van Open VLD in zaal Westkouter in Deinze. Onder luid handgeklap werden de kieslijsten onder leiding van Vlaamse lijsttrekker Carina Van Cauter en Federale lijsttrekker Alexander De Croo goedgekeurd. In de regio Deinze zet Open VLD in op twee jonge en sterke vrouwen: gemeenteraadslid Tess Minnens (27) en Karen Vandeweghe (28). 

Tess Minnens is fractieleider van Open Deinze en draait intussen al enkele jaren mee in de Deinse politiek. Tess werkt voor de HR-sector en is ook actief in de paardensector. Tess is geëngageerd bij Jong VLD op lokaal en nationaal niveau kreeg de klappen van de zweep mee via ere-schepen Lynda Minnens. “Al van jongs af ben ik politiek geëngageerd, en de passie om me in te zetten voor anderen wordt steeds groter. Ik geloof in een nieuwe politieke generatie, waar de burger altijd voorop staat. Ik sta positief in het leven en geloof in vooruitgang. Maar daarvoor moet er nog heel wat gebeuren. Zelf ben ik vooral bezig met thema’s als duurzaamheid en arbeidsmarkt.”  vertelt Tess. Het gemeenteraadslid staat op de 7de plaats van de Kamerlijst van vice-premier Alexander De Croo. 

Kandidate op de Vlaamse lijst is Karen Van De Weghe, apotheker met grondvesten in het Deinse voetbal. Ook Karen groeide op in politieke middens, als nichtje van de burgemeester van Oudenaarde en aftredend volksvertegenwoordiger Marnic De Meulemeester en dochter van gewezen voorzitter van Open VLD Deinze Denijs Van De Weghe. Karen trekt mee aan de kar van Open Deinze en haalde in oktober 2018 een sterk persoonlijk resultaat. “Ik ben een echte optimist en geloof in positieve politiek, want samenwerken loont meer dan tegenwerken. Zelf vind ik het socio-economische en de Zorg belangrijke thema’s.” Karen staat op de 16de plaats van de Vlaamse lijst van Carina Van Cauter.
De twee kandidaten zijn het eens: “Deinze is één van de centrumsteden van Oost-Vlaanderen en verdient een stem in Brussel. We zijn Open VLD dankbaar voor deze kansen.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...