Jongerenbevraging jeugdhuis Brieljant

Om specifieker te kunnen inzetten op de noden van jongeren en hun betrokkenheid bij de werking van het jeugdhuis te vergroten, lanceert jeugdhuis Brieljant een digitale jongerenbevraging. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk jongeren tussen 14 en 30 jaar de kans te geven om mee na te denken over welke aanpassingen er nodig zijn in het jeugdhuis (interieur, infrastructuur, aanbod, …), zodat ze zich er echt thuis kunnen voelen. De digitale bevraging kan ingevuld worden tot 11 maart 2019 via www.surveymoz.com/s/Brieljant.

Jeugdhuis Brieljant wil meer jongeren bereiken, we vinden het dan ook belangrijk om de stem van de jongeren te horen” klinkt het bij schepen van jeugd Rutger De Reu. “We willen te weten komen wat er beter kan, zodat we de werking en het aanbod van het jeugdhuis hier beter op kunnen afstemmen, om te voldoen aan de noden van de plaatselijke jongeren.”

De medewerkers van Brieljant zullen in de toekomst meer bottom-up werken en activiteiten aanbieden die vanuit de jongeren zelf groeien. Zo vergroten we de betrokkenheid bij het jeugdhuis. Via een digitale bevraging, die drie weken lang kan ingevuld worden, wordt er geluisterd naar de jongeren. Terzelfdertijd informeren we hen ook, zoals bijvoorbeeld over de Do It Yourselfprojecten, waarbij jongeren een vrijdagavond naar eigen keuze kunnen invullen. Brieljant biedt de jongeren hierbij volledige artistieke vrijheid om het programma te bepalen en biedt ook logistieke en financiële ondersteuning aan.

De digitale bevraging zal verspreid worden naar zoveel mogelijk jongeren die in Deinze wonen, of hier een groot deel van hun vrije tijd doorbrengen. De bevraging zal o.a. via de stedelijke website, de sociale mediakanalen van de stad en het jeugdhuis verspreid worden. Daarnaast zullen de medewerkers van Brieljant tijdens activiteiten bezoekers aanspreken om de bevraging in te vullen en gaan zij ter plaatse in de secundaire scholen van Deinze. Via de jeugdraad worden de Deinse jeugdverenigingen bevraagd.
De jongerenbevraging kan door jongeren tussen 14 en 30 jaar tot 11 maart 2019 ingevuld worden via www.surveymoz.com/s/Brieljant.  

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...