Beeld Reynaert De Vos krijgt centrale plaats aan het AC Leiespiegel

Nadat er opnieuw vandalisme werd vastgesteld aan het pas gerestaureerde beeld “Reynaert op het graf van Coppe” besliste het college van de stad Deinze om het beeld te restaureren en te verplaatsen naar een minder kwetsbare locatie. Het standbeeld krijgt na restauratie een plaats op het Rheinbachplein in een perkje aan het stadhuis, waar het extra zal beveiligd worden.

“Het beeld is al jaren slachtoffer van vandalisme,” zegt schepen van Cultuur Rutger De Reu, “uiteraard is dat de volle verantwoordelijkheid van de vandalen, en we zullen dat ook niet tolereren. Vandaar dat we ook klacht indienen bij de politie. Maar het beeld staat ook op een zeer kwetsbare plaats. Er is wellicht op ons grondgebied geen looproute die meer wordt bewandeld dan die over de Tolpoortbrug naar de winkelstraat. Dit, in combinatie met de vele losse onderdelen die het kunstwerk bevat, maakt het beeld zeer kwetsbaar. Ik wou het na de renovatie in 2018 nog een kans geven, maar op een bepaald moment moet je de redelijkheid boven de emotie kiezen.”

Het beeld zal nu worden gerestaureerd, wat ongeveer 2000€ kost en wordt nadien geplaatst in het perkje aan het stadhuis. Om bij het beeld te komen zal men al bewust moeten afwijken van het wandelpad en bovendien kan de stad op die locatie betere bewakings- en veiligheidsmaatregelen te nemen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...