Fusie Deinze Nevele inspireert lokale ondernemers

Begin dit jaar zijn Deinze en Nevele gefuseerd. Die fusie vindt nu navolging bij lokale ondernemers. Elke Weylandt (Nevele) en Bjorn Cocquyt (Deinze) hielden op 1 april hun nieuwe bedrijf Sparkling Arrow boven de doopvont.

Sparkling Arrow is een bureau voor marketing- en communicatiemanagement. Op basis van een grondige analyse van de communicatie in bedrijven stelt Sparkling Arrow een concreet actieplan op dat als leidraad dient om de communicatie van een organisatie effectiever en impactvoller te maken.

Samen kunnen we meer

Na jaren als vrienden en concullega’s naast elkaar te hebben gewerkt, slaan Elke Weylandt en Bjorn Cocquyt met Sparkling Arrow de handen in elkaar. De analogie met de fusie van de gemeentes waar beiden wonen is treffend. “Ook wij zijn ambitieus en gaan graag een nieuwe uitdaging aan. Bjorn en ik vullen elkaars sterktes aan op het vlak van professionele communicatie en we zijn ervan overtuigd dat we samen een bredere dienstverlening kunnen aanbieden. Samen zijn we sterker en kunnen we grotere dingen bereiken”, aldus Elke.

Co-creatie in communicatie

“We zien al te vaak dat organisaties met een geweldig product of dienst vastlopen in een communicatief kluwen van social media, websites, mailings en daar te weinig resultaat uit halen”, licht Bjorn de ambities van Sparkling Arrow toe. “Vaak komt een dure consultant hen dan zeggen wat ze zouden moeten doen of gaat een fancy bureau allerlei creatieve concepten uitwerken die voorbijgaan aan de doelstellingen van de onderneming in kwestie en de concrete noden van hun klanten. En daarna worden ze aan hun lot overgelaten. Dat werkt natuurlijk niet.”

“Sparkling Arrow gaat verder en schept niet alleen duidelijkheid na een grondige analyse, we helpen bedrijven ook een concreet actieplan uit te voeren, zodat ze voor elk van hun communicatiedoelstellingen het meest effectieve kanaal op de meest efficiënte manier inzetten”, vult Elke aan. “We gaan letterlijk met hen aan tafel zitten om het plan uit te voeren.”

Startende ondernemers inspireren

Elke en Bjorn brengen ongeveer 20 jaar ervaring in marketing en communicatie samen in dit project. Ze komen niet onbeslagen op het ijs en hebben zich daarom ook voorgenomen met Sparkling Arrow startende ondernemers te inspireren. Dat doen ze door hun kennis, tips & tricks, en hun eigen ervaring met het opstarten van een onderneming te delen op de blog van Sparkling Arrow. Je leest er wat zich afspeelt achter de schermen van een startende onderneming, over hun twijfels, bedenkingen, fouten, kleine en grote overwinningen, successen… in de hoop dat hun verhaal startende ondernemers kan inspireren en helpen bij het opstarten van een eigen business.

Meer informatie

Over Elke en Bjorn

Zaakvoerders Elke Weylandt en Bjorn Cocquyt hebben hun sporen verdiend in de meest uitlopende sectoren van marketing en communicatie.

Elke Weylandt uit Nevele (Vosselare) is zaakvoerder van Centotto Communications en heeft ruime ervaring in externe communicatie, PR, social media en training. Ze is ook communicatiemanager van de wielerploeg Trek-Segafredo, dat zijn logistiek centrum heeft in Deinze. Elke spreekt vlot vijf talen en schreef talloze handboeken en publicaties over juridisch, medisch, economisch Frans.

Bjorn Cocquyt uit Deinze (Bachte-Maria-Leerne) is zaakvoerder van Cactus Communications dat gespecialiseerd is in content marketing en copywriting. Hij vervulde de rol van marketing en communication manager ad interim bij oa. Bebat, Vandemoortele, Fost Plus, Novellas Healthcare… Bjorn is ook actief als businessjournalist voor MT Magazine.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...