Samenwerking kinderopvang Brieltuin met Woonzorgcentrum Karel Picqué

Vanaf woensdag 3 april werkt kinderopvang Brieltuin Centrum samen met het Woonzorgcentrum Karel Picqué, Donzapark 1 in Deinze. Dat gebeurt naar analogie met het project van kinderopvang Brieltuin Petegem en Woonzorgcentrum Sint-Jozef, Kortrijksesteenweg 61 in Deinze. Het project houdt in dat de kinderen regelmatig op woensdagnamiddag een bezoekje brengen aan het WZC.

“Dit lovenswaardig initiatief kan alleen maar de band tussen verschillende generaties versterken”, aldus Trees Van Hove, schepen voor kinderopvang. “Het is bijzonder om te ervaren hoe goed onze jonge bevolking met een warm hart zorg draagt voor onze bewoners van het WZC”.

Lien Omey, ergotherapeut van het woonzorgcentrum Karel Picqué, bereidt samen met haar collega’s en de medewerkers van de Brieltuin de activiteiten heel goed voor. Lien zorgt ervoor dat de kinderen verdeeld worden over de drie afdelingen zodat alle bewoners kunnen genieten van dit initiatief.

De bedoeling is dat de kinderen van de Brieltuin met de bewoners een gezellige, creatieve en interactieve woensdagnamiddag beleven. Meestal zijn het de leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar die hieraan deelnemen.

Volgende activiteiten komen zeker aan bod: cupcakes bakken, bloemstukken maken, wandelen in het Donzapark of in de Brielmeersen, spelen met de tovertafel, bijwonen van een personeelsoptreden enz…

Om het voorjaar af te sluiten brengen de bewoners van het woonzorgcentrum op woensdagnamiddag 26 juni een bezoek aan Brieltuin Centrum.

Info

Kinderopvang Brieltuin – Brielpunt
Mouterijdreef 22, 9800 Deinze, 09 381 96 96
[email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...