Kinepraktijk Kine in Motion wint IN-STAP(H)prijs

Kinepraktijk Kine in Motion, gevestigd in de Leernsesteenweg 216 bus 1 Deinze, is de winnaar van de IN-STAP(H)prijs 2018. Deze jaarlijkse prijs wordt uitgereikt door het stadsbestuur en de Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap (STAPH). Hiermee willen ze de toegankelijkheidsproblematiek in de kijker plaatsen waarmee personen met een beperking dagelijks geconfronteerd worden en de handelaars en vrije beroepen aanmoedigen om op dit vlak te investeren en initiatieven te nemen.

De instap(h)prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan handelaars of vrije beroepen op het Deinse grondgebied die zich verdienstelijk hebben gemaakt om hun handelspand met dienst- en/of winkelfunctie toegankelijk te maken voor personen met een lichamelijke, visuele, auditieve en/of verstandelijke handicap. Het stadsbestuur Deinze en de STAPH (Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap) willen hiermee de toegankelijkheidsproblematiek in de kijker plaatsen en de handelaars en vrije beroepen aanmoedigen om op dit vlak te investeren en initiatieven te nemen. Iedere zaakvoerder die zijn of haar handelspand of dienst vernieuwde kan sinds januari 2015 een aanvraag indienen om aanspraak te maken op een toegankelijkheidslabel en op de IN-STAP(H)prijs.

Om een toegankelijkheidslabel te krijgen moet het pand voldoen aan enkele criteria, gebaseerd op de minimale toegankelijkheidsnormen van het toegankelijkheidshandboek voor publieke gebouwen (Vlaamse regelgeving). Nadat de zaakvoerder een aanvraag indient, brengt een team van STAPH-leden een plaatsbezoek om toe te zien over de normen van toegankelijkheid, bereikbaarheid en onthaal.

8 Winnaars toegankelijkheidslabel 2018

In 2018 kregen acht handelaars en vrije beroepen een toegankelijkheidslabel toegekend: Action, Driespoort – Albert Heijn, Driespoort – Atita, Driespoort – Schoenen Molders, Driespoort – Kine in Motion, – Grand Café , Driespoort – Interieur Van Kerkhove, Driespoort – Kids & play binnenspeeltuin, Driespoort. Deze handelszaken werden positief geëvalueerd door de STAPH naar toegankelijkheid van hun zaak voor personen met een lichamelijke, visuele, auditieve en/of verstandelijke beperking.

Kine in Motion wint de IN-STAP(H)prijs 2018

De handelszaken die het toegankelijkheidslabel gedurende een volledig jaar afficheerden in de winkel en bovendien positief bevonden werden na een extra controlebezoek door het STAPH-team kwamen in aanmerking voor de IN-STAP(H)prijs.

Kine in motion werd de winnaar van de IN-STAP(H)prijs 2018. Samen met een trofee werd een geldprijs ter waarde van 500 euro overhandigd door een delegatie van het stadsbestuur en de STAPH. De initiatiefnemers hopen dat door deze prijsuitreiking ook andere zaakvoerders gemotiveerd worden om aandacht te besteden aan de toegankelijkheid voor personen met een beperking.

OproepHet stadsbestuur en de STAPH doen een oproep aan alle nieuwe of vernieuwde handelszaken (sinds januari 2015) om een aanvraag voor het toegankelijkheidslabel in te dienen. De formulieren zijn verkrijgbaar bij de dienst welzijn van de stad Deinze of via www.deinze.be/toegankelijkheidslabel-en-in-staph-prijs.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...