Open Dag KADE Podiumkunsten op 28 april

Elk jaar zetten een driehonderdtal nieuwe leerlingen hun eerste stappen in de kunstopleidingen van KADE Podiumkunsten. Ook dit jaar zal dat niet anders zijn. Met filialen in Nazareth, Sint-Martens-Latem, Kruisem en Zulte is de academie één van de belangrijkste ambassadeurs voor muziek, woord en dans in Deinze en omstreken. Om iedereen de kans te geven om kennis te maken met de academie is er op zondag 28 april 2019 een Open Dag in Deinze. De toegang is gratis.

Spits jij jouw oren als je nieuwe, onbekende klanken hoort? Heb je een levendige fantasie? Gaan jouw voeten soms vanzelf bewegen? Droom je er wel eens van op een podium te staan voor een enthousiast publiek? Dan is KADE Podiumkunsten beslist iets voor jou!

De open dag is één van de vele momenten waarop de academie haar deuren openzet voor het grote publiek. Het hele jaar door zijn er tientallen klasconcerten, voorstellingen en andere activiteiten op de academie zelf of elders in de stad en omstreken. Tijdens de open dag wordt er een beeld gegeven van het ruime aanbod van de academie.

Van 14 tot 17.30 u. heb je de kans om een gevarieerde waaier aan initiatielessen, klasconcerten, open lessen, toneelvoorstellingen en performances bij te wonen. De leerkrachten en filiaalverantwoordelijken staan je graag te woord.

Dit jaar leggen de muzikanten de focus op instrumentinitiaties. Op die manier kunnen bezoekers op een laagdrempelige manier kennis maken met het ruime aanbod van bekende en minder bekende muziekinstrumenten die ze bij KADE Podiumkunsten kunnen leren bespelen. De hele namiddag lang kunnen ze instrumenten uitproberen, ontdekken wat je al kan na een jaartje les, op de foto gaan met hun favoriete instrument en zoveel meer. En daar stopt het natuurlijk niet! Bezoekers kunnen hun talenten op vlak van woord en dans achterhalen tijdens allerlei activiteiten. Ontdek bijvoorbeeld live hoe radio gemaakt wordt of hoe een balletles in elkaar zit. Wie dat wil, kan uiteraard de acteur in zichzelf naar boven halen of zijn of haar eerste balletpasjes zetten tijdens een van de vele initiatielessen.

Kortom, het wordt een namiddag boordevol leuke en creatieve ontdekkingen!  Vanaf 17.30 u. kan je genieten van een symfonisch concert gebracht door AcOrDe, het Academie Orkest Deinze.

Info

KADE Podiumkunsten, Kalkhofstraat 25, 9800 Deinze
[email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...