N-VA Deinze wil geen geëxperimenteer met verkeersstromen

Het omdraaien van de rijrichting in de Ommegangsstraat sluipt onverwacht binnen op de gemeenteraad.
N-VA Deinze is echter op haar hoede en vraagt duidelijkheid omtrent de fasering van de laatste mobiliteitsbeslissingen 

Gemeenteraadslid Bart Vermaercke: “Het omdraaien van de rijrichting is een maat voor niets. Er zijn quasi geen voordelen aan verbonden. Mogelijks wordt het eventjes rustiger in de straat maar dat zal maar van korte duur zijn. De verkeersdruk zal alleen maar stijgen met de ontwikkeling van de Torcksite en de Belgacomsite. Bovendien zal wie na de wijziging via de Ommegangsstraat richting Machelen of Tielt wil, op de Kortrijksesteenweg terug richting de Knok moeten rijden en misschien wel moeten doorrijden tot de parking van Delhaize vooraleer men veilig kan omkeren. 

Voor het bedrijf in de straat dat audiomateriaal verhuurt, betekent de omkering van de rijrichting de onmogelijkheid van laden en lossen.”

De N-VA wil dat het college duidelijkheid schept en uitlegt wat de bedoeling is. Vermaercke vermoedt dat men druk wil zetten om een toegangsweg naar de Belgacomsite via de Volhardingslaan te forceren en dat de voorbereiding van de knip aan het station de werkelijke agenda is.

“Als de volgende stap het doorvoeren is van de eenrichting in Tolpoortstraat naar de oude Stationsstraat wordt de befaamde knip aan het station een feit. Een knip die men wil verwezelijken zonder de impact te onderzoeken op onze handelszaken. 

In januari stelde ik de vraag op de gemeenteraad hoe de verkeersstromen gingen aangepakt worden in de Ommegangsstraat. Toen was er helemaal geen sprake van het omkeren van de rijrichting. Men moet stoppen met het experimenteren met verkeersstromen. Eerst moet het omdraaien van de rijrichting in de Tolpoortstraat grondig geëvalueerd worden. De N-VA wil een rapport zien dat de mobiliteit in kaart brengt maar ook objectieve resultaten laat zien over de economische impact”, besluit Vermaercke.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...