Vijfde gevel-kunstwerk van de Academie aan de Wereldwinkel

De Wereldwinkel daagde de Academie uit om haar gevel onder handen te nemen. Bedoeling is om de fair trade gedachte om te zetten in een kunstwerk. 

Na vier knappe werken nam een driespan de handschoen op. Marc Willems was al een tijdje aan het ontwerpen maar zijn werk kwam maar in een stroomversnelling toen hij zijn dochter An en kleindochter Zoë betrok. Alle drie volgen ze les aan de academie. Er werd een vergadering met z’n drie belegd en PeTazo ging van start.   Na een brainstorm die hen van Afrika tot de Noordpool leidde werd er besloten dat Familie het thema moest worden wat hen bindt. DNA was geboren.

Op familieweekend gingen ze met de volledige familie aan het tekenen, maakten ze portretten van elkaar, tekenden ze  wat hen typeerde. Uit deze tekeningen werden de boeiendste resultaten gehaald. Ze werden uitvergroot en Zoë leefde haar erop uit met Chinese inkt. An maakte 3 portretten in plexi die de voorgevel zullen sieren. Marc nam de coördinatie, het zaagwerk en het verfgietwerk voor zijn rekening. Voor elke stap werd samengewerkt.

Na lang hard werken aan de keukentafels en in de academie is hun generatieproject eindelijk af. De volgende maanden kan men hun installatie bekijken aan de buitenmuur van de Wereldwinkel.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...