Neem deel aan Tournée Pédale

Doe mee aan Tournée Pédale en gun je wagen drie weken rust. Ga voor alternatieven: stap op de fiets, ga te voet of neem het openbaar vervoer. De campagne loopt van 6 mei tot 26 mei 2019. Je maakt kans op mooie prijzen.

Tournée Pédale is een organisatie van Beweging.net Oost-Vlaanderen, CM, AVS regionale televisie, VDK bank en de provincie Oost-Vlaanderen. Het project vloeit voort uit AIRbezen 2017 waarbij de luchtkwaliteit in Oost-Vlaanderen in kaart werd gebracht. In 2017 vond het grootste AIRbezenproject ooit plaats. Aan de hand van 11.300 aardbeiplantjes werd de luchtkwaliteit in Oost-Vlaanderen gedetailleerd in kaart gebracht. De resultaten waren niet goed.

Hoog tijd dus om zelf actie te ondernemen. Ga de uitdaging aan en laat je wagen drie weken zoveel mogelijk aan de kant staan. Probeer alternatieven uit zoals fietsen, stappen, autodelen of gebruik het openbaar vervoer.

Het is niet een kwestie van jezelf iets te ontzeggen, je wint er bij! Je gezondheid, je portemonnee en de luchtkwaliteit gaan erop vooruit. Bovendien maak je kans op leuke prijzen! De stad Deinze biedt bovendien aan elke deelnemende Deinzenaar een gratis zwembeurt aan!

Tournée Pédale loopt van 6 tot 26 mei 2019. Inschrijven is heel eenvoudig: ga naar de website www.tourneepedale.be en schrijf je nog in tot en met 8 mei.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...