Waar is mijn brievenbus?

Eén op de vier brievenbussen van de Bpost is dit jaar verdwenen. GroenRood betreurt dat het stadsbestuur zich daar na het schrijven van een brief bij neerlegde . Sommige mensen moeten echt wel heel ver wandelen nu. Zeker in Petegem is de keuze heel eigenaardig.

Groen raadslid Dirk Stroobandt: ‘Vandaag kwam ik een oudere dame tegen in de Kouterlosstraat die vruchteloos op zoek was naar de verdwenen brievenbus op de hoek met de De Volderstraat. Ze vertelde dat ze al van de Krekelstraat kwam waar die brievenbus ook verdwenen is. Tot aan het station kon ze niet meer wandelen en ze was helemaal haar draai kwijt. Gelukkig hebben we haar kunnen helpen maar het verwijderen van de brievenbussen is zeker voor meerdere (oudere) mensen een probleem. We kunnen begrijpen dat er bussen moeten verdwijnen maar de bussen die over blijven liggen wel heel ver uit elkaar. Het stadsbestuur stuurde een brief maar legde zich neer bij het negatief antwoord. Wij hopen dat ze in gesprek gaan met Bpost en hen kunnen overtuigen.”

Kristof Van Den Berghe weet dat het Gentse stadsbestuur onderhandelde met het bestuur van de Bpost en het verwijderen van verschillende bussen kon tegenhouden. ‘Zeker voor Petegem zou een correctie wel mogen. Het verdwijnen van de bussen in de Krekelstraat, de De Volderstraat, Nieuwgoedlaan en Centrumlaan maakt het voor veel inwoners een lange wandeling. Tussen het station, Astene, de grens met Machelen en de Prijkels is er nu nog 1 brievenbus. Mensen die slecht te been zijn, zijn hier de eerste slachtoffers. In Nevele verdween enkel een brievenbus in het centrum van Nevele zelf, gelukkig bleven de anderen staan.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...