Zeven maal sfeer en muziek in het Kaandelpark tijdens de ENGIE Parkies

Zomer in Deinze, daar horen de ENGIE Parkies bij! Voor de 18e keer staan de gratis concerten garant voor fijne zomeravonden met vrienden, familie en buren. Vanaf woensdag 3 juli zijn er zeven woensdagen op rij gratis optredens in het Kaandelpark.

Palm Parkies

De Parkies Kaandelconcerten zijn door de jaren heen uitgegroeid tot de ontmoetingsplaats bij uitstek voor jong en oud die ten volle van muziek willen genieten in een aangename sfeer. De concertenreeks die door vzw Divers en de stad Deinze wordt georganiseerd is dit jaar aan de achttiende editie toe. Vanaf woensdag 3 juli zijn er zeven woensdagen op een rij optredens in het Kaandelpark aan de Mouterijdreef in Deinze:

3 juli:      Soulbrothers

10 juli:       N8N

17 juli:     Metejoor

24 juli:       Mama’s Jasje

31 juli:       Belle Perez

7 augustus:      Barbara Dex

14 augustus: Imagine No Lennon

“De Parkies Kaandelconcerten zijn ondertussen een vaste waarde in Deinze. Door een goede mix van genres te voorzien spreekt het evenement een breed publiek aan en is er telkens een gezellige drukte in het Kaandelpark op woensdagavond. Het muzikale ’tuinfeest’ is uniek in zijn soort en bovendien volledig gratis dankzij de steun van de sponsors en het stadsbestuur” vertelt schepen van cultuur Rutger De Reu.

Kom deze zomer dus genieten van een ijzersterk programma, een uitgebreide bierkaart, verfrissende zomercocktails, een rijk assortiment aan frisdranken en lekkere en zachtgeprijsde snacks.

U bent elke woensdagavond welkom vanaf 19.30 u. in het Kaandelpark. Dat is het moment waarop de bars en het eetkraam openen. Het optreden start om 20.15 u. en duurt tot 22.30 u. Het einde van de avond is voorzien omstreeks 23.15 u.

Korte kennismaking met de artiesten van de ENGIE PARKIES 2019 in Deinze:

3 juli 2019: SOULBROTHERS

Soulbrothers, dat zijn drie geboren entertainers. Drie muzikanten van de bovenste plank. Met hun overweldigende stemmen en hun aanstekelijke energie doen Charel van Domburg (bekend van The Magical Flying Thunderbirds), Vincent Goeminne (The Dinky Toys) en Wim Soutaer (bekend van hits als ‘Allemaal’ en ‘Dansen’) elk podium daveren. Straffe muzikanten die zich aan alle genres wagen, maar vooral professionele humoristen. Deze opzwepende powermix zorgt keer op keer voor feest, plezier, een ongelofelijke ervaring en véél muziek.

10 juli 2019: N8N

Misschien zegt N8N je niet onmiddellijk iets, maar de naam Nathan Ambach zal allicht enkele belletjes laten rinkelen. Met zijn Starlight Band speelt N8N in de hotste clubs van London, New York, Cape Town en Tel Aviv, Shangai en Hong Kong. N8N is eigenlijk al wereldberoemd, de wereld beseft het enkel nog niet. Met zijn eigen muziek transformeert N8N zich echter tot wie hij écht is: een soulartist die je moet gezien hebben. N8N Live is alsof je naar een concert gaat kijken van een artiest die de reïncarnatie is van James Brown en Prince. Soul, funk, blues en sexy grooves.

Hiermee opende N8N al voor klinkende namen als Macy Gray, Seal, Simply Red, Jamiroquai en niemand minder dan Jerry Lee Lewis. Als zij N8N al ontdekt hebben is het hoog tijd dat jullie dit ook doen!

17 juli 2019: Metejoor

Metejoor stond eerder al te blinken in een tot de nok gevulde Paradiso als support voor Clouseau en won met MNM niet alleen het voorprogramma van Niels Destadsbader in Het Sportpaleis,

hij won er meteen meer dan 30.000 harten! Hoog tijd om de rest van Vlaanderen voor zich te winnen met de release van nog twee nieuwe singles in 2019, gevolgd door een zomertour en een full cd. Metejoor combineert zijn frisse Vlaamse pop met zuiderse ritmes. Denk Clouseau met de schwung van Buena Vista Social Club of de energie van Bart Peeters met de looks van Enrique Iglesias. De zomer van 2019 zal niet Despacito zijn. Naar het schijnt wordt het eerder La Vida Loca, en daar kan Metejoor natuurlijk niet bij ontbreken.

24 juli 2019: Mama’s Jasje

Het aantal popgroepen dat niet alleen gekend is bij alle lagen van de bevolking, maar bovendien ook nog eens ruimschoots gewaardeerd wordt, is te tellen op de vingers van één hand. Mama’s Jasje behoort ongetwijfeld tot dat uiterst selecte clubje.

Het succesverhaal van Mama’s Jasje begint in 1991 wanneer de groep een monsterhit scoort met ‘Zo Ver Weg’. De single stoot door naar de absolute top en wordt platina. De ene hit volgt de andere nieuwe ‘klassieker’ op: ‘Doe Het Licht Maar Uit’, ‘Zonder Verhaal’, ‘Teken Van Leven’, … Als antwoord op het feit dat hun nummers worden opgenomen door Nederlandse topgroepen als Guus Meeuwis & Vagant (‘Zo Ver Weg’) en De Kast (‘Teken Van Leven’) heeft Mama’s Jasje in 1997 een gouden idee: Nederlandstalige luister- en popliedjes een tweede jeugd geven en op die manier een eresaluut brengen aan hun muzikale voorbeelden uit Nederland en Vlaanderen met ‘Hommages’. Het succes liet niet op zich wachten: ‘Als De Dag Van Toen’ staat maar liefst 16 weken op nummer 1. De single wordt uitgeroepen tot Zomerhit ’97 en wordt platina.

Na enkel jaren waarin het relatief stil was rond de groep rond Peter Van Laet, viert Mama’s Jasje in 2019 hun dertigjarig jubileum met een nieuwe album.

31 juli 2019: Belle Perez

Fiesta Perez, dat is twintig jaar Belle Perez in feestverpakking! Een gelijknamig album – met nieuwe single ‘Indirectas’ als geweldig voorproefje – en een fantastische liveshow, dat is wat je mag verwachten van de Spaanse schone op de Parkies. Ze brengt haar beste nummers in pure danspopstijl, maar snediger, sensueler en stoerder dan ooit.

‘Enamorada’, ‘El mundo bailando’, ‘Que viva la vida’, maar ook ‘Hello World’, ‘Honeybee’, ‘Me & You’, … ze zullen in de Mouterijdreef allemaal de revue passeren. La Perez zal bovendien verrassende versies brengen van haar favoriete nummers van o.a. Bruno Mars en George Michael, die ze live moeiteloos naar haar eigen hand weet te zetten.

7 augustus 2019: Barbara Dex

Ook al dacht Barbara Dex als dochter van een zingende vader in het begin van de jaren ‘90 niet meteen aan een eigen zangcarrière, toch staat ze ondertussen al vijfentwintig jaar aan de Vlaamse top. Ze onderscheidt zich niet enkel door haar prachtige stem, maar ook door een verscheidenheid aan muziekstijlen en samenwerkingen. Dat bewijzen haar elf albums met daarop Nederlandstalige en Engelstalige liedjes, gospelnummers en een greep stevige countryrock, steeds gezongen met overtuiging en met veel aandacht voor een goede song.

Barbara Dex overloopt in het Kaandelpark haar carrière die in 1993 startte met het Eurovisiesongfestivallied ‘Iemand als jij’. Ze staat stil bij haar elf albums waarvoor ze zich liet omringen met vaak verrassende nationale en internationale persoonlijkheden (Johnny Logan, Buscemi, Tom Helsen, Jamie Lane -de ex-drummer van 10cc en Tina Turner-, The Tennessee Gospel Society Singers, …). Ongetwijfeld kruipt ze in de huid van haar grote idool Dolly Parton en zal ze een ode brengen aan Yasmine en Bobbejaan Schoepen. En wie weet haalt ze de Windkracht 10 titelsong nog eens uit de vergetelheid of verrast ze met een musicallied of een ontroerende gospelsong?

14 augustus 2019: Imagine No Lennon

Al bijna veertig jaar is John Lennon in Rock-n-Roll Heaven. Niemand evenaarde ooit zijn talent om met popmuziek de vinger aan de pols van de maatschappij te houden. Geen enkele popster zaaide ooit zoveel onrust, tot in het Witte Huis toe. Zijn ultieme daad zit in Imagine: just a brotherhood of men. Ga gewoon voor een wereldgemeenschap vol mensen, met nothing to kill or die for. Dus geen bezit, geen politiek,… and no religion too. Hoe actueel kan iets klinken?

Reden genoeg voor een herdenking, een viering opgebouwd rond ‘Give Peace a Chance’, ‘All You Need is Love’, ‘Revolution’, ‘Power to the People’ en al de andere hits die uit pen en gitaar van ‘Working Class Hero’ Lennon vloeiden, zowel in de Beatlejaren als gedurende zijn solocarrière.

In de carrières van Jean Bosco Safari en Ben Crabbé vormen the Beatles een rode draad en een voorbeeld. Ben Crabbé schitterde trouwens jarenlang als prominent lid van Beatles-coverband The Appels. Ze vonden elkaar in hun liefde voor de onvergetelijke muziek van Lennon en co.  Uit deze gemeenschappelijke passie vloeide als vanzelfsprekend deze tributeshow voort.

Info

www.engieparkies.be
[email protected]www.facebook.com/engieparkiesdeinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...