Leietheater maakt gevarieerd programma bekend

Na een grondige voorbereiding is het team van Leietheater klaar om het programma van het allereerste theaterseizoen aan het publiek voor te stellen: heel wat voorstellingen binnen een breed scala aan disciplines, voor jong en oud, voor zowel nieuwsgierige groentjes als culturele fijnproevers. Op zaterdag 8 juni om 9 u. start de ticketverkoop. Het volledige programma is vanaf dinsdag 21 mei 2019 terug te vinden op www.leietheater.be, de brochure is verkrijgbaar aan het onthaal van dienstencentrum Leiespiegel, bij de verschillende stadsdiensten, diverse horecazaken en handelaars verspreid over de 17 Deinse deelgemeenten.

“Het is bijna zover! Vanaf september kunnen liefhebbers van theater, klassieke en hedendaagse dans en muziek, modern circus, humor, performance, familievoorstellingen, literatuur en lezingen hun hartje ophalen in het nieuwe Leietheater op de hoek van de Brielstraat en de Tweebruggenlaan. Het volledige programma is vanaf dinsdag 21 mei 2019 terug te vinden op www.leietheater.be. Op zaterdag 8 juni om 9 uur start de ticketverkoop” vertelt schepen Rutger De Reu, bevoegd voor cultuur.

Tickets

Tickets kopen kan via de website leietheater.be, de Ticketmatic App en bij de dienst toerisme (bevindt zich in dienstencentrum Leiespiegel, Brielstraat 2). Ben je van plan om regelmatig naar het Leietheater te komen, of kan je moeilijk kiezen uit het ruime aanbod? Dan zijn de pakketten iets voor jou! Geniet van een uitgekozen combinatie van vijf voorstellingen aan voordeeltarief. Je kan voor één of meerdere van deze pakketformules kiezen. Bezoekers jonger dan 26 jaar krijgen 50 % korting (met uitzondering van Alex Agnew en Jazzy Sundays).

  1. Online

Vermijd wachtrijen aan de kassa en bestel jouw ticket online via leietheater.be. Na bestelling ontvang je de tickets per mail. Geen printer? Toon gewoon jouw telefoonscherm met het digitale ticket aan de ingang!

  1. Ticketmatic App

Gemakkelijk tickets kopen? Download de gratis Ticketmatic App via de Play Store of de App Store. In enkele klikken ontvang je jouw ticket. Jouw ticket is automatisch beschikbaar in de app, zelfs als je offline bent.

  1. Aan de onthaalbalie

Kom je liever langs aan de balie? Onze medewerkers helpen je graag verder op zaterdag 8 juni tussen 9 en 12 u. in de dienst toerisme (dienstencentrum Leiespiegel, Brielstraat 2, Deinze). Vanaf 11 juni kan je terecht aan de balie bij de dienst cultuur en evenementen (dienstencentrum Leiespiegel, 4e verdieping). Vanaf september is de onthaalbalie van Leietheater open van dinsdag tot en met vrijdag van 14 tot 16 u.

Na betaling krijg je jouw tickets mee naar huis.

Keuzehulp

Met 70 verschillende voorstellingen kunnen we ons inbeelden dat bezoekers liever wat hulp krijgen bij het kiezen van zoveel moois. Daarom werden – als eerste cultuurcentrum in Vlaanderen – zes verschillende bezoekersprofielen omschreven. Voor ieder van hen werd een pakket op maat samengesteld.

Leietheater is er voor de hele stad en regio en wil daarmee een divers publiek op weg helpen. Bezoekers herkennen zich vast in één of meerdere omschrijvingen. Wanneer ze voor een pakket kiezen biedt Leietheater een fikse korting van 25 % aan per pakket, zo kan je al eens een sprong in het onbekende wagen!

De terugkeer van een cinemazaal in Deinze en zowat 100 filmtitels

Goed nieuws, want de filmliefhebber zal zich niet langer 20 kilometer moeten verplaatsen om te kunnen genieten van een uitstekende film, geselecteerd door Zebracinema. Op jaarbasis toont Leietheater zowat 100 filmtitels. Iedere dinsdagavond toveren we Leietheater om tot een fijnzinnige cinema die de kaart trekt van de onafhankelijke film, cultfilms uit alle hoeken van de wereld, human interest, documentaires of arthousefilms die internationaal worden geprezen en gelauwerd. Zowel op woensdagnamiddag als woensdagavond serveren we een vermakelijk aanbod met de laatste blockbusters, de fijnste familiefilms en de meest actuele films waar iedereen het over heeft.

Focus op jongeren

Jongeren vinden vandaag moeilijker hun weg naar cultuur. Daarom krijgt iedereen jonger dan 26 jaar het hele jaar toegang aan halve prijs. Daarnaast organiseert Leietheater een reeks staande concerten met heel wat artiesten uit De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en Humo’s Rock Rally, waarbij het voorprogramma wordt ingevuld door lokale bands uit Deinze.

Te gast

Wij geven ook onze lokale spelers de kans om het nieuwe gebouw te ontdekken. De gastvoorstellingen

zorgen voor diversiteit en dynamiek. Via een democratisch retributiereglement kunnen verenigingen onze zalen voordelig ter beschikking gesteld krijgen.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief op www.leietheater.be en blijf als eerste op de hoogte van het aanbod.

Noteer alvast de datum van de opening in uw agenda

Op 31 augustus en 1 september 2019 openen we feestelijk Leietheater, de nieuwe culturele trekpleister van Deinze en omstreken.

Info

Dienst cultuur en evenementen

Brielstraat 2

9800 Deinze

09 381 95 00

[email protected]

www.deinze.be/cultuur

www.leietheater.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...