BEL’UVA druiven gin

ELIKZIR uit Deinze creëert een exclusief duurzaam project met een topwijnbouwer Prof. G.Houben uit Limburg. Het innovatief en exclusief product BEL’UVA druiven gin! 

Belgische druiven: goede wijn, top mousserende wijnen en nu ook een unieke druiven-gin! Naast de tientallen gin-merken die we al kennen in ons land, brengen aroma- en extract technoloog Hans Van Daele en expert wijnbouwer Professor Ghislain Houben een kwaliteitsvolle nieuwe gin van eigen bodem op de markt, gemaakt van Belgische druiven. Bel’Uva: een primeur wereldwijd.

Druiven, en dan nog van eigen bodem, in plaats van graanalcohol als basis voor een hoogstaande gin: het is een nieuw idee. In het hele proces van wijn maken, gaan er al eeuwen waardevolle grondstoffen (de druivendraf) verloren: de schil, het vruchtvlees en de pitjes worden na het persen meestal weggegooid.

Binnen Elikzir begonnen ze 2 jaar geleden met experimentele testen. Ze fermenteren de druivendraf op een specifieke manier, om een zeer aromatisch distillaat te bekomen en hiermee creëerden ze een hoogstaande unieke gin-soort.

In Professor Ghislain Houben vonden ze een partner. Een wijnkenner èn wijnproducent uit Limburg, die al jaren experimenteert met nieuwe druivenrassen. Hij is ervan overtuigd dat Belgische kwaliteitsvolle druiven de basis zullen vormen van nog heel wat bijzondere producten in de toekomst. De huidige beschikbare druivendraf is afkomstig van de druiven Pinot Blanc en Muscaris, die ze in Limburg telen.
De botanische distillaten stellen ze zorgvuldig samen, in functie van het delicaat en fruitig aroma van elke druivensoort en dit in samenwerking met een top-distillateur.

Ook de vormgeving van de fles en het etiket spelen in op het unieke van de grondstoffen: je herkent duidelijk een wijnfles en op het etiket pronkt een druiventros. De smaak en het geurprofiel zijn delicaat fruitig en met typisch zuivere kenmerken van elke druif. Bel’Uva mag zich terecht een edele gin noemen. We mikken op het hogere marktsegment, de betere horecazaken en retail. 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...