Binnenkort kan men mobiel parkeren in Deinze

Op de gemeenteraad van 20 juni stelde raadslid Matthias Neirynck voor om mobiel parkeren in te voeren. Mobiel of digitaal parkeren wil zeggen dat je via een SMS of via een app mobiel kan betalen voor je parkeerticket. ‘Ik stel vast dat men in Deinze nog steeds een ticketje moet leggen als men in een betalende zone wil parkeren.

Dit kost tijd en de betaalautomaten zijn ook frequent buiten dienst. Men kan dit probleem verhelpen door ook digitaal parkeren aan te bieden’ stelt Neirynck voor. ‘Als men via de mobiele dienst 4411 werkt kunnen automobilisten die een abonnement hebben bij Proximus, Scarlet of Orange kunnen hun parkeersessie met een SMS starten en stoppen en betalen via hun maandelijkse gsm-factuur. Automobilisten die bij een andere provider klant zijn kunnen via de app 4411 werken. Het is vrij eenvoudig te implementeren en is binnen het idee van Smart City onontbeerlijk voor een stad als Deinze. De bevoegde schepen beloofde mij dat dit weldra zal ingevoerd worden, besluit Neirynck.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...