Bloklocatie in Jeugdhuis Brieljant uitgebaat door Jeugdraad Deinze

Onder het moto “Gedeeld leed is half leed” baatte Jeugdraad Deinze tijdens de examenperiode van juni een bloklocatie uit in samenwerking met Jeugdhuis Brieljant en Huis van het Kind. Vanaf 20 mei konden studenten terecht in het jeugdhuis om samen te blokken voor hun naderende examens. Gratis koffie en water, maar ook oordopjes, kladpapier en nog veel meer werden voorzien door Jeugdraad Deinze. Een bloklocatie met alles er op en eraan. Tijdens pauzes was er uiteraard voldoende animatie, want af en toe eens ontspannen is een must tijdens de examenperiode. Zo werden er frisbeematchen georganiseerd, werd er gekubbd en sommige studenten haalden zelfs hun skateboard van onder het stof. Studenten kunnen nog tot en met vrijdag 28 juni terecht op deze bloklocatie. 

Met het uitbaten van deze bloklocatie wilde Jeugdraad Deinze tegemoetkomen aan de vraag van studenten, want steeds meer studenten zoeken tijdens de examenperiode het gezelschap op van hun medestudenten om samen te studeren. “Nadat dit idee laaiend enthousiast werd onthaald bij de Deinse jongeren en we ondertussen groen licht kregen van het stadsbestuur, maakten we de bloklocatie klaar.” legt Eva Vande Putte, bestuurslid van Jeugdraad Deinze, uit. Studenten in Deinze konden al terecht in de foyer van de bibliotheek in Landegem en in de bibliotheek van Deinze. Deze nieuwe bloklocatie met ruime openingsuren: elke dag van 8 u. tot 22 u. en ook op zon- en feestdagen, is een mooie aanvulling op de reeds bestaande bloklocaties in Deinze.

Huis van het Kind Deinze, Jeugddienst Deinze en Jeugdhuis Brieljant stelden een aantal lokalen ter beschikking. Dankzij de vlotte samenwerking beschikte Jeugdraad Deinze steeds over voldoende ruimte om de studenten plaats te geven. Daarnaast was de bloklocatie ideaal gelegen tussen het Kaandelpark en het skatepark. Ontspanningsmogelijkheden genoeg dus om de batterijen even op te laden en dat meestal in het zonnetje. 

Af en toe werden de studenten ook getrakteerd op een (gezond) tussendoortje. “Ook de pita – en pizzazaken in Deinze deden gouden zaken in het weekend toen de studenten samen iets bestelden en gezellig op het terras van Jeugdhuis Brieljant oppeuzelden”, knipoogt Arthur Verhegge, secretaris van Jeugdraad Deinze. 

“We hadden echt niet verwacht dat er zo’n grote opkomst zou zijn en dat we al die positieve reacties zouden krijgen. Dat zette ons aan het denken om de opties te bekijken voor de volgende examenperiodes, want augustus is voor sommige studenten niet veraf meer”, sluit Floren Muys, voorzitter Jeugdraad Deinze, af. 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...