Heemkundige kring werkt mee aan rondreizende tentoonstelling over de bevrijding in 1944

Bijna 75 jaar geleden, op 9 september 1944 werd ‘Het Land van Nevele’ bevrijd van de Nazi-bezetting door een merkwaardige militaire formatie, nl. de Eerste (en enige) Poolse pantserdivisie, een eenheid van het Canadese leger.

Een groot aantal Vlaamse steden en gemeenten die door de Polen werden bevrijd, ontvangen dit jaar een rondreizende tentoonstelling over de strijd die deze Polen leverden en de enthousiaste ontvangst die hen te deel viel. Dat geldt ook voor Aalter en Tielt. Zie ook de bijlage over de bevrijding.

De heemkundige kring Het Land van Nevele werkt mee aan de rondreizende tentoonstelling. Zowel voor de expo in Aalter (gemeentehuis van 1 juli – 27 juli) als in Tielt (Europahal, 17 augustus – 15 september) worden een reeks foto’s uit Hansbeke, Nevele, Vosselare en Sint-Martens-Leerne toegevoegd. Op die manier krijgt de expo een streekcachet en wordt ook Deinze betrokken.

Op  zondag 18 augustus om 10:30 organiseert de heemkundige kring ‘Het land van Nevele’ een begeleid bezoek aan de tentoonstelling in Tielt. Dirk Verbeke, de curator, zal de groep begeleiden. Wie interesse heeft, dient zich wel in te schrijven via [email protected].   

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...