Mattijs Lasore uit Deinze binnenkort kampioen in American football?

Mattijs uit Deinze, is geen onbekende voor mensen in de surf- en american football wereld. Mattijs verbleef dit schooljaar in Engeland en liet hier zijn moeder even achter om het geluk te beproeven in Engeland.

Mattijs werd in 2016 Belgisch kampioen windsurfen en was dan ook vaak op de surfput hier in Deinze te vinden, hij was een echt talent want als jong gastje werd hij ook vice wereldkampioen in de categorie tot 15 jaar.

Via Youtube ontdekte hij American football en deze passie liet hij niet meer los. Na een try out bij de Ghent Gators mocht hij snel hun team vervoegen voor een vaste positie. Maar het kon beter en hij verhuisde vorig jaar naar Engeland om daar bij Bristol Pride te gaan spelen. Het was een bewuste keuze, daar kon hij namelijk zijn studies veel beter combineren met zijn sport carrière.

Een paar maanden geleden kreeg hij zijn eerste studie beurs aangeboden door een Amerikaanse universiteit. In juni is hij op een college tour geweest om nog meer offers te kunnen krijgen. Op die tour heeft hij zijn eerste divisie 1 offer gekregen. (Divisie 1 is de beste divisie in college football). In januari gaat hij naar daar om zijn football carriere verder te zetten. Het is zijn droom om in de NFL competitie te spelen en tot de top te behoren. National Football League (NFL) is de grootste, professionele American football competitie van de Verenigde Staten. Deze competitie bestaat uit 32 teams, verspreid over verschillende Amerikaanse steden en regio’s.

De weg is nog lang maar de eerste stappen zijn alvast veelbelovend, we wensen Mattijs alvast alle geluk en succes toe!
Mattijs kan ondermeer gevolgd worden via zijn Instagram kanaal of Twitter feed.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...