Acro-gymnasten van Sportac’86 Deinze naar EK in Israël

Zes ACRO-gymnasten van Sportac’86 Deinze wisten zich te selecteren voor het Europees Kampioenschap voor jeugd in Israël! In de week van 23 tot 27 oktober mogen de meisjes-duo’s, Noor Careelmont & Laura Fransen (categorie 12-18), Zoë Van Doorne & Renske Carlier (categorie 11-16) en Kirsten De Waele & Elfi Vanbruwaene (categorie 11-16) deelnemen aan dit kampioenschap, welke doorgaat in Holon, Tel Aviv.

Om hun ticket voor het EK te bemachtigen, moesten de meisjes drie selectiewedstrijden doorlopen. Een eerste selectie viel tijdens het Vlaams Kampioenschap, in het weekend van 27 en 28 april te Gent. Door de eerste en de tweede plaatsen te behalen, stonden de meisjes reeds een stapje voor op hun concurrenten. De tweede selectiewedstrijd was een gesloten wedstrijd welke doorging in de Topsporthal te Gent op zaterdag 18 mei. Ook daar wisten de meisjes de eerste en de tweede plaatsen weg te kapen en slaagden er zo in hun tegenstanders al een groot stuk achter zich te laten. Een laatste en beslissende selectiewedstrijd werd het Belgisch Kampioenschap te Libramont. De Sportac’86 gymnasten turnden daar één voor één voortreffelijke oefeningen en werden zo alle zes Belgisch Kampioen! Noor en Laura behaalden in hun reeks een totaal van 80.620 punten voor hun drie oefeningen (balans, tempo en combined) en teams Zoë & Renske en Kirsten & Elfi behaalden een ex aequo-score van 54.500 punten voor hun balans en tempo oefeningen. Zij mochten dus samen het hoogste schavotje betreden!

Aangezien de kosten voor deelname aan het EK in Israël zeer hoog zijn en door de gymnasten zelf moeten worden gedragen, organiseren de meisjes op zondag 22 september een benefiet (BBQ Eetfestijn). Hierbij wordt iedereen van harte uitgenodigd! Dit eetfestijn gaat door in zaal De Rekkelinge, Desiré Delcroixstraat 1A te Deinze. Volwassenen eten aan 20 €/pp en kinderen (-12 jaar) aan 12 €/pp. De deuren gaan open vanaf 11u. 

Inschrijven kan via overschrijving op rekeningnummer: BE36 3770 8738 2081 met vermelding van “uw naam + aantal VW + aantal K”. De meisjes danken nu alvast reeds alle supporters! Noor, Laura, Zoë, Renske, Kirsten, Elfi en hun ouders

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...