GroenRood-jongeren voor meer treinen voor Deinze

De NMBS werkt hard aan haar meerjarenplannen. De GroenRood-jongeren hopen dat het stadsbestuur in Brussel aandringt voor meer treinen voor Deinze.

Bram Stroobandt: ‘De NMBS stelde haar plannen voor Oost-Vlaanderen voor. Er zijn heel veel voorstellen die ze nu verder gaan bestuderen. Er zou een mogelijkheid zijn om meer treinen ’s morgens vroeg en ’s avonds laat te laten rijden. Mogelijks komen er ook meer rechtsreeks treinen van en naar Brussel. Daarnaast zou de boemeltrein tussen Gent en Brugge mogelijks worden verdubbeld en kan er een nieuwe trein komen die van Kortrijk naar Aalst spoort. Indien dat laatste niet lukt zou de trein naar Poperinge ook in Deinze kunnen stoppen. We hopen sowieso op een beter spreiding van de treinen’.

Daniël Withoeck wijst op het belang van deze plannen. ‘Deze plannen die nu op de tekentafel liggen bepalen de toekomst van ons sporen vanuit Hansbeke, Landegem en Deinze. Het is nu echt van essentieel om te onderhandelen met de NMBS-top. We hopen dat het stadsbestuur volledig wil gaan voor het vergroten van het treinaanbod voor de stations van Deinze. Dit is een unieke kans om een stevige stap vooruit te zetten of terug jaren stilstand te hebben.’

Fenne Commere:’ Voor iedereen, maar zeker voor jongeren zijn de late treinen een must. Het is nu amper mogelijk om ’s avonds met de trein naar Gent te gaan en daar een concert of een film mee te pikken. Altijd moet je weer kijken of je activiteit niet te ver uitloopt opdat je de laatste trein niet zou missen. Een avondje stappen en veilig met de trein naar huis komen zit er al zeker niet in. We hopen met de GroenRood-jongeren van harte dat er extra treinen zullen komen.  Mocht het lukken, beloven we dat we iedereen trakteren die de eerste extra trein gebruikt’

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...