Stadsgenoot Johan Verminnen wijdt podium Leietheater in op zondag 1 september

Op 31 augustus en 1 september opent het gloednieuwe Leietheater zijn deuren. Op zondag
1 september wijdt stadsgenoot Johan Verminnen het podium in. Het volledige programma vind je op www.leietheater.be

Intussen plaatste UiTinVlaanderen Leietheater op nummer 1 als dé toneelhotspot van Oost-Vlaanderen in het najaar.

“Op 31 augustus en 1 september wordt de poort van het gloednieuwe Leietheater voor de allereerste keer opengegooid. Twee dagen lang kan je het seizoensprogramma, het gebouw – voor en achter de schermen – en de werking komen ontdekken tijdens dit feestelijke openingsweekend” zegt schepen van cultuur Rutger De Reu. “Er zijn zowel op zaterdag als zondag talloze activiteiten met voor elk wat wils: workshops voor het hele gezin, volksspelen, een radioshow, optredens, … Wie honger of dorst krijgt kan terecht bij de verschillende foodtrucks en de bar”.

Optreden Johan Verminnen – zondag 1 september, 14.30 u.

Op zondag 1 september wijdt stadsgenoot Johan Verminnen om 14.30 uur het podium in. 50 jaar geleden, in 1969, werd de piepjonge Johan Verminnen laureaat van ‘Ontdek de Ster’, een liedjeswedstrijd van de openbare omroep. ‘The Voice’ van toen, zeg maar. De rest is geschiedenis, er volgde een rijkgevulde carrière met talrijke albums, concerten en prijzen. In 2017 pakte Johan Verminnen uit met het live-album ‘Plankenkoorts’. En dat was de vonk voor zijn nieuwe tournee. Hij brengt samen met zijn excellente muzikanten zijn grootste successen en ook nieuwe liedjes.

Kom samen klinken op de 50e verjaardag van zijn loopbaan en op de geboorte van het Leietheater. 

Tickets voor het optreden van Johan Verminnen kosten € 15 en zijn verkrijgbaar via www.leietheater.be/tickets

Afsluitende activiteit – zondag 1 september, 16.30 u.

Het feestweekend sluiten we af samen met Die Verdammte Spielerei. Zij halen de monumentale kartonnen poort, naar een ontwerp van de Franse beeldende kunstenaar Olivier Grossetête onder muzikale begeleiding naar beneden. Alle kinderen groot en klein, mama’s en papa’s, sympathisanten, vrijwilligers, … zijn welkom op het plein voor Leietheater voor een emotioneel afscheid van de monumentale toegangspoort. 

Leietheater, dé toneelhotspot van Oost-Vlaanderen 

UiTinVlaanderen.be, de webstek waar je dagelijks terecht kunt voor de meest volledige cultuur- en vrijetijdsagenda voor Vlaanderen en Brussel, tipte Leietheater als dé toneelhotspot van Oost-Vlaanderen voor dit najaar. 

“Een nieuw cultuurseizoen staat voor de deur met grandioze nieuwe theatervoorstellingen. Van onze acht favorieten staat Leietheater in Deinze op de eerste plaats. Vanaf komend seizoen zorgt het gloednieuwe Leietheater ervoor dat Deinze in Oost-Vlaanderen een nieuwe toneelhotspot wordt. Theater, dans, familievoorstellingen, circus en humor” aldus UiTinVlaanderen.Lees meer op https://www.uitinvlaanderen.be/tip/de-onmisbare-10-1

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...