Nederlandse pers over gebeurtenissen in het Land van Nevele

Een inwoner van Nevele die een schilderij koopt van Rubens (1836), taartjeskermis in Hansbeke, de reusachtige meirelinde in Vosselare, vechtpartijen, zware ongevallen en moord, boete Duitse bezetter aan Bachte-Maria-Leerne (1915), een feest voor Cyriel Buysse, de Vlaamse Poëziedagen, de vliegangst van de Planckaerts … en nog veel meer trok de aandacht van kranten in Nederland. Een ruime bloemlezing verscheen in het pas verschenen  nummer van het erfgoedtijdschrift ‘Het Land van Nevele’.

Nederland staat trouwens al heel ver in de digitalisering van de kranten. Delpher is een database met 1 miljoen volledig doorzoekbare Nederlandse kranten. Het merkwaardige is dat de conservator een Vlaming is, meer nog dr. Steven Claeyssens is afkomstig van Landegem. 

Wie interesse heeft voor dit artikel kan abonnee worden op het tijdschrift door storting van 20 euro op de rekening BE69 0013 9516 8578 van de heemkundige Kring “Het Land van Nevele”. Men krijgt daarvoor vier exemplaren van het gelijknamige erfgoedtijdschrift opgestuurd plus extra informatie. 

Voor wie in 2019 en 2020 lid/abonnee is, voorziet de vereniging volgend jaar een leuk extraatje.  De heemkundige kring wordt in 2020 vijftig jaar en biedt de leden (gratis) een boek aan van Cyriel Buysse. 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...