3 dagen feest voor KMSK Deinze

Dit weekend was een feestelijke 3-daagse voor KMSK Deinze, van vrijdagavond tot zondagavond was er telkens iets te doen, met een spelersvoorstelling, de eerste thuismatch en een eetfestijn kon dit moeilijk anders.

Vrijdag was er de ploegvoorstelling op de parking van de Jeugd, daar werden de nieuwe spelers voorgesteld en geïnterviewd door Peter De Martelaere en Luc Vandamme, het was een toffe bijeenkomst waar supporters hun idolen zagen en de spelers hun trouwe aanhang.

Na de voorstelling nam de Deinse band Op ’t gemakske de micro van Peter en Luc over en zongen leuke meezingers. De materiaalmeester Eddy pakte zijn luchtgitaar op het nummer “ça plan pour moi” en liet zichzelf elk hoekje van de dansvloer zien. Naar het einde toe werden de mannelijke supporters vervangen door de vrouwelijke aanhang en ging het feestje maar door. Op dat moment was er een ander feestje in de vurige stede Luik, daar wonnen de reserven van Deinze met 1-2 van RFC Luik en pakten dus 6 op 6. 

Zaterdag speelde het eerste elftal zijn eerste competitiematch thuis tegen RFC Luik, het werd een bitsige eerste helft waarbij Gauthier Libbrecht na 3 minuten een duw van ex-ploegmaat Lallemand kreeg en zo in botsing kwam met zijn keeper. Hij verliet het veld en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. De keeper van Luik trok bij elke fase tijd  en vanaf minuut 20 werd hij daarop gewezen door de scheids. De duels bleven zich opstapelen en Challouk werd onderuitgehaald met een veel te stevige tackle. En toen begon Lennart Mertens aan zijn doelpuntenfestijn met maar liefst 4 goals zette hij Deinze naar een verdiende 4-0. Tarfi bekroonde zijn berematch met eenprachtig doelpunt, 5-0.

Het was een collectieve prestatie met veel druk naar voren en perfecte voorzetten, we merkten op dat de sfeer goed zat zowel op het plein als naast het plein en de supporters geloven in een top seizoen.  Volg @kmskDeinze op Instagram of Facebook

Dag 3, geen feest zonder eetfestijn. De jeugdacademie van Deinze organiseerde voor hun jeugdspelers, ouders en zelf de eerste ploeg een eetfestijn in de Brielpoort. Het heerlijke buffet met beenham, zalm, vegetarisch of balletjes in tomaten saus werden gesmaakt. Maar voor het dessert daar zorgde Martijn Debbaut voor; hij is pro freestyler en top in België. De jeugdspelers keken vol verbazing naar Martijn zijn solo moment; “in allerlei posities de bal van de grond hoog houden”. Martijn nodigde de meest enthousiaste kindjes uit om het tegen hem op te nemen in een panna-contest, maar telkens stonden hun beentjes te wijd open en won Martijn, na de spelers de trainers maar ook die werden “gereden”. Bij het verlaten van de Brielpoort zagen we hoe spelers Martijn na deden en elkaar ook probeerden panna te zetten. Het was een fantastische namiddag voor jong en oud, op instagram konden we vele jeugdspelers zien die een selfie hadden met hun idool Martijn Debbaut
Volg @JeugdacademiekmskDeinze op Facebook of op Instagram

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...