Lezersfeest-verwendag en boekenverkoop in bibliotheek Deinze en bibliotheek Landegem

De bibliotheek Deinze en de bibliotheek Landegem organiseren op zaterdag 7 september een lezersfeest-verwendag. In beide bibs zijn die dag leuke activiteiten te beleven. Ook de boekenverkoop gaat in de twee bibliotheken van start op zaterdag 7 september.

Het jaarlijkse lezersfeest-verwendag vindt in de bibliotheek Deinze en de bibliotheek Landegem plaats op zaterdag 7 september. Er zijn activiteiten voor verschillende doelgroepen.

In de bib Deinze kunnen peuters en kleuters van 10.30 tot 11 uur genieten van een voorleesmoment in de leeshoek van de jeugdbib. Enthousiaste voorleesmoekes lezen interactief leuke verhalen voor. Reserveren is niet verplicht. De peuters/kleuters kunnen gewoon aanschuiven en genieten van de voorleespret. Ook ouders zijn welkom.
Van 10.30 tot 12 uur komt de bekende illustrator/striptekenaar Jan Bosschaert naar de bibliotheek. Jan Bosschaert illustreerde vele boeken, onder meer ‘De Zusjes Kriegel’, ‘Het ei van oom Trotter’, ‘Nelle de heks van Cruysem’ en nog vele boeken geschreven door Marc De Bel. Hij tekende ook bekende stripreeksen, bijvoorbeeld de reeks ‘Sam’ voor de jeugd. Jan Bosschaert zal in de bib van 10.30 tot 12 uur zijn werk signeren en wie weet ook voorzien van een mooie tekening.
In de namiddag kunnen de bezoekers aan de bib genieten van het straattheater de Typotheek. Ook Amnesty International heeft een tafel gereserveerd in de bibliotheek. 

In het leescafé van de bib krijg je doorlopend een drankje en hapje aangeboden. En er wordt een leuk gadget voorzien.

In de bibliotheek Landegem vindt de jaarlijkse verwendag plaats op zaterdag 7 september van 9 tot 12 uur. 

In de voormiddag brengt de Typotheek straatanimatie voor de bib. De Typothekers zijn wereldvreemde, maar vriendelijke woordverzamelaars. Op speelse wijze geven ze jou inspiratie om iets leuks te doen met hun proefbuisjes, schuifjes en glazen potten met letters. Met hun typemachines en Chinese inkt maken ze samen met jou een postkaart met een leuk gedicht en een originele illustratie. Wie weet krijg je zelfs een gloednieuw proefbuiswoord cadeau! De Typotheek won tijdens de Gentse Feesten de eerste prijs voor de beste straatanimatie. In de namiddag haasten ze zich naar de bib Deinze.
Doorlopend krijg je een hapje en een drankje aangeboden. En er is een leuk gadget voorzien.

In beide bibliotheken start tijdens het lezersfeest-verwendag de grote jaarlijkse boekenverkoop. Afgeschreven boeken kunnen voor een goedkoop prijsje aangekocht worden. Er zijn jeugdboeken, literatuur, non-fictie en tijdschriftnummers. Naast boeken worden ook cd’s en dvd’s verkocht voor een prikje.

Data van de boeken-, cd- en dvd-verkoop:
Bibliotheek Deinze: zaterdag 7 september van 10 tot 16 uur; zondag 8 september van 10 tot 12 uur
Bibliotheek Landegem: zaterdag 7 september van 9 tot 12 uur; zondag 8 september van 9 tot 12 uur; dinsdag tot en met donderdag 12 september tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...