Artistiek talent voor 16e Biënnale gezocht

De 16e Biënnale kunsttentoonstelling heeft plaats van 25 april tot 3 mei 2020 in de Brielpoort. Wie woont, werkt of studeert in Deinze en wenst deel te nemen, kan zich inschrijven tot 31 december 2019 via de dienst cultuur en evenementen of www.deinze.be/biennale

“Sinds 1989 organiseert stad Deinze in samenwerking met de stedelijke cultuurraad een tweejaarlijkse tentoonstelling voor Deinse beoefenaars van de plastische kunsten. Lokale kunstenaars krijgen op die manier een podium om hun werk te tonen aan het grote publiek. Dat de biënnale doorgroeikansen geeft aan kunstenaars bewijst de artistieke loopbaan van enkele vroegere deelnemers zoals Ingrid Castelein, Stief Desmet, Jesse Van Gompel en Kathleen Huys” vertelt schepen van cultuur Rutger De Reu.

“De groepstentoonstelling loopt van 25 april tot 3 mei 2020 in de Brielpoort en biedt de bezoeker een totaaloverzicht op wat er in Deinze leeft op artistiek vlak. Aan de voorbije edities namen telkens meer dan 60 kunstenaars deel, die per jaar meer dan 150 werken exposeerden. We weten dat er heel veel artistiek talent aanwezig is in de zes deelgemeenten die vroeger tot Nevele behoorden. We hopen dan ook dat heel veel kunstenaars deze mooie kans grijpen. De biënnale kan telkens rekenen op meer dan duizend bezoekers” aldus schepen Rutger De Reu.

Iedere beoefenaar van de plastische kunsten die woont, werkt of studeert in Deinze kan zich tot 31 december 2019 kandidaat stellen met maximum vier werken via www.deinze.be/biennale. Volgende kunsttakken worden toegelaten: schilderkunst, beeldhouwkunst, installatie, multimedia, grafiek, keramiek, fotografie, video, strip, graffiti, mode en poëzie.

Wegens het grote aantal deelnemers en om de kwaliteit van de inzendingen te bewaken, beoordeelt en selecteert een vakjury de binnengekomen voorstellen. De voorbije jaren was er onvoldoende plaats om alle werken te tonen en werd per kandidaat een selectie gemaakt van de beste werken.

Info, inschrijvingsformulier en wedstrijdreglement

Dienst cultuur en evenementen, Brielstraat 8, 9800 Deinze, 09 381 07 40

[email protected] – www.deinze.be/biennale 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...