Fietsdeelsysteem “Op Wielekes” loopt op wieltjes

Sinds 16 september 2018 kunnen Deinse gezinnen gebruikmaken van het fietsdeelsysteem Op Wielekes. Kinderfietsen die te klein geworden zijn, kunnen worden omgeruild voor een grotere fiets. Het systeem valt duidelijk in de smaak, momenteel zijn er van de 125 beschikbare fietsen reeds 70 uitgeleend.

Op 16 september 2018 startte in Deinze het fietsdeelsysteem Op Wielekes in de garage van dienstencentrum Leiespiegel. Op Wielekes is een initiatief van Gezinsbond Deinze, Gezinsbond Petegem en Fietsersbond Deinze. Ze organiseerden dit na een oproep van burgemeester Jan Vermeulen. 

Het systeem is eenvoudig. Wie zich inschrijft bij Op Wielekes kan een kinderfietsje dat te klein geworden is omruilen voor een grotere fiets. Hierdoor vermijd je kosten voor een nieuwe fiets en krijgen we kinderen tussen 2 en 12 jaar op een veilige, aangepaste manier de straat op met de fiets. 

“Na een jaar werking mogen we gerust spreken van een groot succes” klinkt het bij burgemeester Jan Vermeulen. “Van de 125 beschikbare fietsen zijn er reeds 70 uitgeleend ”.

Zowel het lidgeld, dat varieert naargelang de grootte van het fietsje, als de waarborg bij ontlening worden bewust laag gehouden. Wie een kwalitatief fietsje ter beschikking stelt krijgt bovendien 1 jaar gratis lidmaatschap. Je kan bij Op Wielekes terecht in de kelder van dienstencentrum Leiespiegel (Brielstraat 2) elke eerste woensdag van de maand van 17 tot 19 u. en elke derde zaterdag van de maand van 10 tot 12 u.

Oproep

Heb je thuis kinderfietsen staan die niet meer gebruikt worden? Geef ze een tweede leven en breng ze bij Op Wielekes. Vooral fietsjes van 24 en 26 inch zijn in trek!

Info: www.deinze.be/opwielekes

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...