Handelaars blijven bereikbaar bij werken Gaversesteenweg

Op maandag 21 oktober starten er werken in een deel van de Gaversesteenweg om er een verhoogd fietspad aan te leggen. De handelszaken blijven bereikbaar tijdens de werken. 

Op maandag 21 oktober starten er werken voor de aanleg van een verhoogd fietspad in de Gaversesteenweg. Dit fietspad zal aansluiten op het bestaande fietspad dat werd aangelegd door het Agentschap Wegen en Verkeer en zal hetzelfde profiel hebben. Het fietspad wordt in beton aangelegd. 

De werken vinden plaats aan de kant van de pare huisnummers en bestaan uit het uitbreken van de fietssuggestiestrook en het voetpad, gevolgd door de aanleg van een verhoogd fiets- en voetpad. De werken zullen in twee fases plaatsvinden.

 De eerste fase start op maandag 21 oktober en zal ongeveer vijf weken duren. Dan wordt er gewerkt van de Gaversesteenweg 48 tot en met de kruising met de Poelstraat.

De tweede fase volgt aansluitend en zal ongeveer drie weken duren. Dan wordt er gewerkt van de Gaversesteenweg 24 tot aan de kruising met de fietsostrade net voor het spoorwegviaduct.

Tijdens de duur van de werken wordt er eenrichtingsverkeer ingevoerd op weekdagen. De toegelaten rijrichting is staduitwaarts (Deinze centrum richting Nazareth/autosnelweg). Tijdens het weekend wordt dit opgeheven en wordt de weg terug opengesteld voor verkeer in beide richtingen. Fietsers kunnen te allen tijde in beide richtingen rijden. 

De handelszaken blijven bereikbaar tijdens de werken.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...