Licht op groen voor de fietsnelwegbrug boven de Volhardingslaan in Deinze

De bouw van de fietsersbrug over de Volhardingslaan in Deinze wordt een feit. Dat besliste de provincieraad in zitting van 16 oktober. Het unaniem goedgekeurd project houdt de aanleg in van de bouw van een brug over de Volhardingslaan en aansluitende fietsinfrastructuur.

“Met deze brug wordt een belangrijke missing link van de fietssnelweg F7 tussen Waregem en Gent aangepakt. De brug zal 50 meter lang zijn en 5,5 meter breed. Om de aansluiting op de F7 te garanderen zal ook aansluitende fietsinfrastructuur aangelegd worden vanaf de Tonnestraat tot de Velostraat, met 2 kleinere brugjes over de Sint-Hubertstraat en de Velostraat”, zegt provincieraadslid Bart Vermaercke. “Het stuk fietssnelweg met brug in Deinze is een relatief klein stuk over een afstand van 450 meter, maar wel een belangrijk onderdeel. Het is een ontbrekend stuk, een ‘missing link’ tussen Waregem en Gent en een belangrijke bouwsteen in de verdere realisatie van de fietssnelweg F7.”

De kostprijs van 1,5 miljoen euro wordt gedragen door de provincie en AWV en aangevuld met een EFRO-subsidie. De bouw van de aansluitende fietsinfrastructuur kent een prijskaartje van 759.000 euro, wat voor 50% gesubsideerd wordt door het Fietsfonds van de Vlaamse Overheid. Stad Deinze moet instaan voor de inname van de gronden, wat ondertussen afgerond is.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...