Margaux Laurier zorgt voor Deins geschenk voor prinses Elisabeth

Prinses Elisabeth viert op 25 oktober haar achttiende verjaardag. Voor het feest werden 80 leeftijdsgenoten uit het hele land uitgenodigd, waaronder Margaux Laurier uit Deinze. Margaux neemt een uniek verjaardagscadeau mee voor de prinses: het kunstwerk NEST/shelter van de Deinse kunstenaar Stief Desmet.

De verjaardag van prinses Elisabeth op vrijdag 25 oktober zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Het verjaardagsfeest wordt live op tv uitgezonden en 80 leeftijdsgenoten uit het hele land mogen meevieren.

Margaux Laurier uit Deinze is een van de gelukkigen. Zij zal in naam van de stad een uniek cadeau schenken aan de troonopvolgster: het kunstwerk NEST/shelter van Deinzenaar Stief Desmet. Het werk van ongeveer 40 centimeter breed bestaat uit bronzen afgietsels van takken gesprokkeld aan de oevers van de Leie. De coupages zijn afgewerkt met bladgoud.

De kunstenaar stelt zich voor de realisatie van dit werk ondergeschikt op aan de vormen die de natuur uit zijn nabije omgeving bieden. De enige échte artistieke bepaling was waar de takken moesten worden afgeknipt. Deze littekens worden dan ook door middel van bladgoud geësthetiseerd. Ondanks hun fragiele indruk staat ‘het nest’ garant voor geborgenheid en huiselijkheid en omhelzen ze een universeel karakter, zowel visueel als inhoudelijk. Het sculptuur is een uniek exemplaar en maakt deel uit van een reeks, waarbij telkens andere takken worden aangewend.

Dit vind je misschien ook leuk...